Het pasteitje dat je bij deze soep eet, bestaat behalve uit spinazie ook uit feta. Feta is kaas gemaakt van schapenmelk en komt uit Griekenland. Daar begonnen ze al héél vroeg met het maken van schapenkaas, al meer dan 2000 jaar geleden. In Griekenland maken schapenherders de kaas nog steeds op bijna dezelfde manier!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Kruimige aardappelen
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
1 tl
Gedroogde oregano
1 stuk(s)
Spinazie-fetapastei
(Bevat Gluten, Eieren, Melk (inclusief lactose), Lupine)
½ el
Olijfolie
¾ stuk(s)
Groentebouillonblokje
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 500 ml water per persoon.
Was de aardappelen (maritima) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de courgette in plakken. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn.
Verhit de olijfolie in de soeppan en fruit de ui, knoflook en oregano 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de aardappelen en courgette toe en bak al roerende 1 - 2 minuten. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg 400 ml kokend water per persoon toe. Kook de soep, afgedekt, 15 minuten.
Bak ondertussen de spinazie-fetapastei, zonder folie, 20 minuten in de oven.
Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en zout en voeg het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen.
Verdeel de soep over de soepkommen. Garneer de soep extra vierge olijfolie naar smaak. Serveer met het de spinazie-fetapastei.