Groene viscurry met zoete pompoen en pikante rode peper
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groene viscurry met zoete pompoen en pikante rode peper

Groene viscurry met zoete pompoen en pikante rode peper

Deze viscurry is een heerlijk Aziatisch gerecht. De vis in deze curry is wijtingfilet en is gevangen in Peterhead in Aberdeenshire, Noord Schotland. Peterhead is al 400 jaar de belangrijkste vissershaven van Europa. Als je het smaakvolle velletje aan de vis laat zitten valt hij minder snel uit elkaar.

Labels:
Pittig
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Vis
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Rode peper

200 gram

Flespompoen

50 gram

Groene currypasta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 ml

Kokosmelk

75 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

1 stuk(s)

Wijtingfilet met huid

(Bevat Vis)

5 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

1 tl

Gemalen citroengras

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)618 kcal
Energie (kJ)2586 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers0 g
Vezels4 g
Eiwitten0 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

1
  1. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in blokjes van 1 cm.
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de currypasta, sereh en de helft van de rode peper 1 minuut op laag vuur. Voeg vervolgens de pompoen en kokosmelk toe en laat 12 - 15 minuten, afgedekt, koken op laag vuur. Voeg een scheutje water toe als de curry te droog wordt.

3

Kook ondertussen de noedels in de pan met deksel, afgedekt, 4 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

4

Snijd de wijtingfilet met vel in stukken van 2 – 3 cm en leg de vis in de laatste 5 minuten op de curry. Roer de curry daarna nog 1 keer voorzichtig door zodat de wijtingfilet heel blijft. Breng voor serveren op smaak met de sojasaus, peper en eventueel zout.

5

Verdeel de noedels over de borden. Schep de curry over de noedels en garneer met de overige rode peper.