Groene viscurry met zoete pompoen en pikante rode peper
Groene viscurry met zoete pompoen en pikante rode peper

Groene viscurry met zoete pompoen en pikante rode peper

Deze viscurry is een heerlijk Aziatisch gerecht. De vis in deze curry is wijtingfilet en is gevangen in Peterhead in Aberdeenshire, Noord Schotland. Peterhead is al 400 jaar de belangrijkste vissershaven van Europa. Als je het smaakvolle velletje aan de vis laat zitten valt hij minder snel uit elkaar.

Allergens:
Milk
Gluten
Fish
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ unit

Rode peper

200 g

Flespompoen

50 g

Groene currypasta

(Contains Milk)

75 milliliters

Kokosmelk

75 g

Noedels

(Contains Gluten)

1 unit

Wijtingfilet met huid

(Contains Fish)

5 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

1 teaspoon

Gemalen citroengras

Not included in your delivery

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories618 kcal
Energy (kJ)2586 kJ
Fat24 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate66 g
Sugar0 g
Dietary Fiber4 g
Protein0 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

1
  1. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in blokjes van 1 cm.
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de currypasta, sereh en de helft van de rode peper 1 minuut op laag vuur. Voeg vervolgens de pompoen en kokosmelk toe en laat 12 - 15 minuten, afgedekt, koken op laag vuur. Voeg een scheutje water toe als de curry te droog wordt.

3

Kook ondertussen de noedels in de pan met deksel, afgedekt, 4 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

4

Snijd de wijtingfilet met vel in stukken van 2 – 3 cm en leg de vis in de laatste 5 minuten op de curry. Roer de curry daarna nog 1 keer voorzichtig door zodat de wijtingfilet heel blijft. Breng voor serveren op smaak met de sojasaus, peper en eventueel zout.

5

Verdeel de noedels over de borden. Schep de curry over de noedels en garneer met de overige rode peper.