Deze viscurry is een heerlijk Aziatisch gerecht. De vis in deze curry is wijtingfilet en is gevangen in Peterhead in Aberdeenshire, Noord Schotland. Peterhead is al 400 jaar de belangrijkste vissershaven van Europa. Als je het smaakvolle velletje aan de vis laat zitten valt hij minder snel uit elkaar.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ unit
Rode peper
200 g
Flespompoen
50 g
Groene currypasta
(Contains Milk)
75 milliliters
Kokosmelk
75 g
Noedels
(Contains Gluten)
1 unit
Wijtingfilet met huid
(Contains Fish)
5 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
1 teaspoon
Gemalen citroengras
½ tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de currypasta, sereh en de helft van de rode peper 1 minuut op laag vuur. Voeg vervolgens de pompoen en kokosmelk toe en laat 12 - 15 minuten, afgedekt, koken op laag vuur. Voeg een scheutje water toe als de curry te droog wordt.
Kook ondertussen de noedels in de pan met deksel, afgedekt, 4 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water.
Snijd de wijtingfilet met vel in stukken van 2 – 3 cm en leg de vis in de laatste 5 minuten op de curry. Roer de curry daarna nog 1 keer voorzichtig door zodat de wijtingfilet heel blijft. Breng voor serveren op smaak met de sojasaus, peper en eventueel zout.
Verdeel de noedels over de borden. Schep de curry over de noedels en garneer met de overige rode peper.