Grote garnalen in knoflookmarinade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grote garnalen in knoflookmarinade

Grote garnalen in knoflookmarinade

met parelcouscous, zachte geitenkaas, leccino olijven en noten-kruidentopping

Dragon over? Snijd de dragon fijn, meng samen met wat zout door roomboter op kamertemperatuur, et voilà - zelfgemaakte dragonboter!

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

4 ml

Olijfolie met citroen

1 stuk(s)

Knoflookteen

130 gram

Grote garnalen

25 gram

Walnoten

5 gram

Verse dille en dragon

85 gram

Parelcouscous

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Venkel

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

0.68 stuk(s)

Bosui

10 gram

Leccino-olijven

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] roomboter

250 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)937 kcal
Energie (kJ)3921 kJ
Vetten51 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers7 g
Vezels5 g
Eiwitten42 g
Zout5 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Koekenpan
Kleine kom
Hapjespan

Instructies

Garnalen marineren
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous en breng de bouillon aan de kook. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de gewone olijfolie met de knoflook en leg de grote garnalen hierin. Laat marineren tot je ze gaat bakken in stap 5.

Topping maken
2

Hak de walnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de walnoten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Ris de blaadjes van de takjes dragon en hak grof. Snijd de dille fijn. Meng in een kleine kom de walnoten met de helft van de dille en de helft van de dragon.

Parelcouscous koken
3

Voeg de parelcouscous toe aan de bouillon en kook, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet de parelcouscous daarna af en spoel kort af onder warm water.

Groenten bakken
4

Snijd ondertussen de courgette in halve plakken van 1/2 cm dik. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Houd eventueel venkelloof apart. Snijd de venkel in kleine blokjes. Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de venkel 5 minuten. Voeg de courgette toe en bak samen nog 10 - 12 minuten, of tot ze gaar zijn.

Bakken en mengen
5

Verbrokkel ondertussen de geitenkaas. Snijd de bosui in dunne ringen en snijd de olijven in plakjes. Verhit vlak voor serveren de koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen met marinade 3 minuten, of tot ze mooi roze zijn. Meng de parelcouscous, de bosui, de olijven en de overige dille en dragon met de courgette en de venkel. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Schep de parelcouscous op de borden, verdeel de geitenkaas erover en schep de grote garnalen ernaast. Druppel de olijfolie met citroen over de garnalen. Garneer met de walnotentopping en het eventuele venkelloof.