Grote garnalen in knoflookmarinade
Grote garnalen in knoflookmarinade

Grote garnalen in knoflookmarinade

met parelcouscous, zachte geitenkaas, leccino olijven en noten-kruidentopping

Dragon over? Snijd de dragon fijn, meng samen met wat zout door roomboter op kamertemperatuur, et voilà - zelfgemaakte dragonboter!

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

4 milliliters

Lemon-infused olive oil

1 piece

Garlic

130 g

Jumbo shrimp

25 g

Walnuts

5 g

Fresh dill & tarragon

85 g

Giant couscous

½ piece

Courgette

½ piece

Fennel

25 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

0.68 piece

Scallions

10 g

Leccino olives

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

[Plant-based] butter

250 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Calories937 kcal
Energy (kJ)3921 kJ
Fat51 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate75 g
Sugar7 g
Dietary Fiber5 g
Protein42 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Small Bowl
Casserole

Cooking Steps

Garnalen marineren
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous en breng de bouillon aan de kook. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de gewone olijfolie met de knoflook en leg de grote garnalen hierin. Laat marineren tot je ze gaat bakken in stap 5.

Topping maken
2

Hak de walnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de walnoten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Ris de blaadjes van de takjes dragon en hak grof. Snijd de dille fijn. Meng in een kleine kom de walnoten met de helft van de dille en de helft van de dragon.

Parelcouscous koken
3

Voeg de parelcouscous toe aan de bouillon en kook, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet de parelcouscous daarna af en spoel kort af onder warm water.

Groenten bakken
4

Snijd ondertussen de courgette in halve plakken van 1/2 cm dik. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Houd eventueel venkelloof apart. Snijd de venkel in kleine blokjes. Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de venkel 5 minuten. Voeg de courgette toe en bak samen nog 10 - 12 minuten, of tot ze gaar zijn.

Bakken en mengen
5

Verbrokkel ondertussen de geitenkaas. Snijd de bosui in dunne ringen en snijd de olijven in plakjes. Verhit vlak voor serveren de koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen met marinade 3 minuten, of tot ze mooi roze zijn. Meng de parelcouscous, de bosui, de olijven en de overige dille en dragon met de courgette en de venkel. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Schep de parelcouscous op de borden, verdeel de geitenkaas erover en schep de grote garnalen ernaast. Druppel de olijfolie met citroen over de garnalen. Garneer met de walnotentopping en het eventuele venkelloof.