Kappertjes zijn een bron van vezels en vitaminen. Zo bevatten ze vitamine B6 en B12 én vitamine A, C en D. Maar je moet wel erg veel van die kleine bolletjes eten om voldoende vitaminen binnen te krijgen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
30 gram
Rode splitlinzen
(Kan bevatten Gluten)
1 stuk(s)
Heekfilet
(Bevat Vis)
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Wortel
100 gram
Spinazie
¼ stuk(s)
Citroen
10 gram
Amandelschaafsel
(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
25 gram
Chorizoblokjes
1.5 tl
Paprikapoeder
15 gram
Kappertjes
½ el
Bloem
1.5 el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Olijfolie
125 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snijd de wortel in halve maantjes. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelmatig vuur. Bak de wortel, knoflook en ui 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper. Voeg de linzen en de bouillon toe en breng afgedekt aan de kook. Laat 15 - 20 minuten zachtjes koken, of tot de linzen klaar zijn. Voeg wat extra water toe als de linzen te droog lijken.
Voeg de bloem toe aan een diep bord en breng op smaak met flink wat peper en zout. Dep de vis droog met keukenpapier. Wentel de vis door de bloem en tik de overige bloem eraf. Bewaar apart. Verhit 1/3 van de roomboter in een koekenpan op hoog vuur. Rooster het amandelschaafsel 3 - 4 minuten, of tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit opnieuw 1/3 van de roomboter in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de chorizo en de vis 2 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie. Bak de spinazie in dezelfde pan en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout.
Haal, wanneer de wortel en linzen klaar zijn, de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om het geheel tot een gladde puree te mixen. Voeg het paprikapoeder en de overige roomboter toe. Breng op smaak met peper en zout. Houd de puree afgedekt warm op laag vuur.
Snijd de citroen in kwarten. Serveer de linzenpuree over borden en verdeel de spinazie, chorizo en vis eroverheen. Pers 1 citroenpartje uit over elk bord en garneer met het geroosterd amandelschaafsel en de kappertjes. Serveer met de overige citroenpartjes.