Biefstuk met bloemkool en kaassaus uit de oven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Biefstuk met bloemkool en kaassaus uit de oven

Biefstuk met bloemkool en kaassaus uit de oven

met romige aardappelpuree

Wist je dat bloemkool echt een bloem is? Als de bladeren de bloemkool niet zouden bedekken, zouden de roosjes geel worden door de zon.

Labels:
Familie
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Mosterd
Selderij
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Bloemkool

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Aardappelen

0.16 zakje(s)

Geel mosterdzaad

(Bevat Mosterd)

0.16 zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

1

[Plantaardige] melk

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2816 kJ
Energie (kcal)673 kcal
Vetten32.3 g
waarvan verzadigd19.6 g
Koolhydraten52.9 g
waarvan suikers6.5 g
Vezels12.5 g
Eiwitten41.5 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Schuimspaan
Pan met deksel
Kom
Hapjespan
Ovenschaal
Koekenpan
Aluminiumfolie
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de biefstuk uit de koelkast (zie Tip). Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bloemkool. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de ui in halve ringen. Kook de bloemkool, afgedekt, in 6 – 8 minuten halfgaar. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Haal de bloemkool met een schuimspaan uit de pan en bewaar apart.

Tip: Het best kun je de biefstuk al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de biefstuk ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.

Mengen
2

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur en bak de ui in 5 – 7 minuten goudbruin. Voeg het kerriepoeder en het mosterdzaad toe en bak 1 – 2 minuten. Hak de peterselie fijn. Meng in een kom de peterselie met de panko en 1/3 van de kaas.

Bloemkool bakken
3

Breng het water van de bloemkool opnieuw aan de kook. Voeg de aardappelen toe en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Voeg de kookroom, de overige kaas, een snuf peper en ruim zout toe aan de hapjespan met de ui en kook 2 – 3 minuten zachtjes op laat vuur. Voeg de gekookte bloemkool toe, roer goed door en bak nog 1 – 2 minuten mee. Giet alles in een ovenschaal en bedek met het pankomengsel. Bak 15 – 20 minuten in de oven.

Biefstuk bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de biefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met zout. Laat de roomboter goed heet worden, leg dan de biefstuk in de pan en bak 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens 1 tl mosterd per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Roer goed door.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree over de borden. Schep de bloemkool ernaast en leg de biefstuk erbij.

Weetje: Wist je dat bloemkool rijk is aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor onder andere gezonde darmen?