Halloumi met aardpeer-spinaziestamppot
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Halloumi met aardpeer-spinaziestamppot

Halloumi met aardpeer-spinaziestamppot

Met zongedroogde tomaten

Aardpeer doet vanwege zijn zoet, nootachtige smaak wel wat denken aan artisjok. Niet voor niets wordt hij ook wel Jeruzalem-artisjok genoemd. Aardpeer smaakt goed met kaas, bijvoorbeeld komijnekaas of dit geval halloumi. Deze kaas blijft mooi stevig als je hem bakt en krijgt een goudbruin korstje.

Labels:
Kook mij eerst
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

100 gram

Aardpeer

3 bosje(s)

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

60 gram

Halloumi

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

35 gram

Zongedroogde tomaten

Zelf toevoegen

1.5 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3724 kJ
Energie (kcal)890 kcal
Vetten47 g
waarvan verzadigd23.7 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers9.4 g
Vezels10 g
Eiwitten27 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Koken
1

Schil de aardappelen (milva) en de aardperen en snijd in even grote, grove stukken. Zorg dat de aardappelen en de aardperen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 – 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Ris ondertussen de tijmblaadjes van de takjes. Halveer de helft van de zongedroogde tomaten en snijd de overige tomaten in kleine stukjes. Snijd de halloumi in plakken van 1/2 cm dik en snijd de spinazie klein.

Spinazie bakken
3

Verhit 1/2 el van de roomboter per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de tijm met het grootste deel van de spinazie 3 – 4 minuten. Voeg de stukjes zongedroogde tomaten toe, bak nog 1 minuut en breng op smaak met peper en zout. Houd afgedekt warm.

Halloumi bakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de halloumi 2 – 3 minuten per kant

Op smaak maken
5

Stamp de aardappelen en aardpeer met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de mosterd door de puree en breng op smaak met peper en zout. Proef en breng eventueel verder op smaak. Voeg de gebakken spinazie aan de stamppot toe, roer door en voeg als laatst de overige rauwe spinazie toe

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden, garneer met de gehalveerde zongedroogde tomaten en serveer met de halloumi.