Ham & Egg Udon
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ham & Egg Udon

Ham & Egg Udon

met gemengde Oosterse groenten

De ambachtelijke achterham in dit recept draagt het keurmerk Duurzaam Varkensvlees - dat staat voor lokaal, verantwoord en vooral smaakvol varkensvlees.

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Vis
Eieren
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

4 plak(ken)

Achterham

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

0.13 stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2763 kJ
Energie (kcal)660 kcal
Vetten26.3 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten75.2 g
waarvan suikers12.2 g
Vezels8 g
Eiwitten28.9 g
Zout5.4 g

Benodigdheden

Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een grote wok of hapjespan. Voeg de knoflook toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan. Fruit 1 minuut.
  • Voeg de Oosterse groentemix toe en roerbak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur.
  • Snijd ondertussen 3 plakken ham per persoon in kleine stukjes en laat 1 plak ham per persoon heel. Voeg de hamstukjes toe aan de groenten en bak mee.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak 1 hele plak ham per persoon 1 minuut. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.
  • Bak 1 spiegelei per persoon in dezelfde koekenpan.
Bami bakken
3
  • Voeg de verse noedels toe aan de pan met ham en groenten. Voeg de vissaus toe en roerbak 2 - 3 minuten op hoog vuur.
  • Voeg als laatste de sesamolie toe aan de bami en meng het geheel goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de bami over de borden.
  • Voeg aan elk bord bami 1 plak ham en 1 gebakken ei toe.

Weetje: Ei is, naast vette vis, een van de weinige ingrediënten die rijk zijn aan vitamine D. Deze vitamine krijgen veel mensen te weinig binnen, zeker in de winter met weinig zon.