De avocadodip is nieuw in je box! Een (h)eerlijk product dat gemaakt is van geredde avocado's, dat is pas verantwoord genieten!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Tomaat
70 gram
Mais in blik
40 gram
Pittige tortillachips
1 stuk(s)
Wit tarwebroodje
1 stuk(s)
Half-om-half hamburger
¼ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
25 gram
Geraspte belegen kaas
40 gram
Avocadodip
½ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd de puntpaprika in halve ringen. Houd een paar ringen van de puntpaprika apart om de later de hamburger mee te beleggen. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de tomaat in plakken.
Leg de pittige tortillachips in een ovenschaal. Bak de chips in de ovenschaal en het broodje op een rooster 6 - 8 minuten in de oven. Laat de mais uitlekken in een vergiet. Verdeel na 4 minuten de mais, de puntpaprika en de geraspte belegen kaas over de chips. Bak nog 4 minuten in de oven.
Tip: Tip 1: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de pittige tortillachips en de helft van de geraspte belegen kaas. Tip 2: Het is ook lekker om de helft van de kaas apart te houden om het broodje mee te garneren.
Wrijf ondertussen de hamburger in met de Mexicaanse kruiden. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de rode ui 2 minuten. Voeg de hamburger toe en bak 2 - 3 minuten per kant.
Snijd het broodje open en besmeer de onderste helft met 1 el avocadodip. Halveer de hamburger en leg beide helften op het broodje. Beleg het broodje met de overige rode puntpaprika, de tomaat en een deel van de gebakken rode ui. Serveer de nachoschotel met de overige gebakken rode ui en avocadodip.
Tip: Tip: Heb je tomaat over, snijd de overige tomaat in kleine blokjes en garneer hiermee de nachoschotel. Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groenteninname? Daarnaast is mais een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.