Hamburger met Mexicaanse twist
Hamburger met Mexicaanse twist

Hamburger met Mexicaanse twist

met nachoschotel en avocadodip

De avocadodip is nieuw in je box! Een (h)eerlijk product dat gemaakt is van geredde avocado's, dat is pas verantwoord genieten!

Tags:
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Romano pepper

½ piece

Red onion

½ piece

Tomato

70 g

Corn

40 g

Spicy tortilla chips

1 piece

White bread roll

1 piece

Beef-pork burger

¼ sachet(s)

Mexican-style spices

25 g

Grated mature cheese

40 g

Avocado dip

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories912 kcal
Energy (kJ)3816 kJ
Fat51 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate74 g
Sugar15 g
Dietary Fiber9.1 g
Protein35 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Colander
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd de puntpaprika in halve ringen. Houd een paar ringen van de puntpaprika apart om de later de hamburger mee te beleggen. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de tomaat in plakken.

Nacho's maken
2

Leg de pittige tortillachips in een ovenschaal. Bak de chips in de ovenschaal en het broodje op een rooster 6 - 8 minuten in de oven. Laat de mais uitlekken in een vergiet. Verdeel na 4 minuten de mais, de puntpaprika en de geraspte belegen kaas over de chips. Bak nog 4 minuten in de oven.

Tip: Tip 1: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de pittige tortillachips en de helft van de geraspte belegen kaas. Tip 2: Het is ook lekker om de helft van de kaas apart te houden om het broodje mee te garneren.

Hamburger bakken
3

Wrijf ondertussen de hamburger in met de Mexicaanse kruiden. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de rode ui 2 minuten. Voeg de hamburger toe en bak 2 - 3 minuten per kant.

Serveren
4

Snijd het broodje open en besmeer de onderste helft met 1 el avocadodip. Halveer de hamburger en leg beide helften op het broodje. Beleg het broodje met de overige rode puntpaprika, de tomaat en een deel van de gebakken rode ui. Serveer de nachoschotel met de overige gebakken rode ui en avocadodip.

Tip: Tip: Heb je tomaat over, snijd de overige tomaat in kleine blokjes en garneer hiermee de nachoschotel. Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groenteninname? Daarnaast is mais een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.