Wat krijg je wanneer je elementen van een quiche en bolognesesaus samenvoegt? Een hartige bolognese-taart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Wortel
65 gram
Champignons
½ pak(ken)
Tomatenblokjes
1 stuk(s)
Laurierblad
120 gram
Gemengd gekruid gehakt
⅓ roll(s)
Quichedeeg
(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Gluten)
25 gram
Geraspte emmentaler
20 gram
Rucola
naar smaak
Peper en zout
½ el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
[Plantaardige] roomboter
¼ el
Extra vierge olijfolie
Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui. Snijd de wortel in kleine blokjes en de champignons in kwarten. Verhit 1/2 el roomboter in een grote hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de ui, wortel en een snuf zout toe en bak in 6 - 8 minuten zacht.
Voeg de champignons toe en bak 5 - 6 minuten. Voeg de laatste 3 minuten het gehakt toe en bak los. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn en voeg de tomatenblokjes en het laurierblad toe. Breng de saus op smaak met peper en zout. Laat het geheel 6 - 8 minuten, afgedekt, sudderen.
Bedek een ovenschaal of bakvorm met bakpapier en bekleed de vorm met de benodigde hoeveelheid quichedeeg. Het deeg dat over de rand valt kan je dichtvouwen naar binnen zodat je een opstaande rand behoudt. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg. Giet de bolognesesaus in de bakvorm of ovenschaal. Strooi de emmentaler eroverheen en bak 25 - 35 minuten in het midden van de oven, of tot de taart gaar is.
Tip: Let jij op je calorie-inname? Laat de emmentaler achterwege. Gebruik die de volgende dag in een soep of lunchsalade.
Meng de rucola in een kom met 1/4 el extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Snijd de bolognesetaart in stukken en verdeel over de borden. Serveer met de rucola.
Tip: Wist je dat 20 gram rucola al meer ijzer, calcium en vitamine A bevat dan 100 gram van de meeste andere groenten?