Hartige bolognese-taart
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hartige bolognese-taart

Hartige bolognese-taart

met emmentaler en rucolatopping

Wat krijg je wanneer je elementen van een quiche en bolognesesaus samenvoegt? Een hartige bolognese-taart!

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Gluten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

65 gram

Champignons

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

1 stuk(s)

Laurierblad

120 gram

Gemengd gekruid gehakt

⅓ roll(s)

Quichedeeg

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Gluten)

25 gram

Geraspte emmentaler

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

¼ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)988 kcal
Energie (kJ)4133 kJ
Vetten61 g
waarvan verzadigd29 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers14 g
Vezels8.6 g
Eiwitten42 g
Zout4 g

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel
Bakpapier
Ovenschaal
Kom

Instructies

Voorbereiding
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui. Snijd de wortel in kleine blokjes en de champignons in kwarten. Verhit 1/2 el roomboter in een grote hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de ui, wortel en een snuf zout toe en bak in 6 - 8 minuten zacht.

Bakken
2

Voeg de champignons toe en bak 5 - 6 minuten. Voeg de laatste 3 minuten het gehakt toe en bak los. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn en voeg de tomatenblokjes en het laurierblad toe. Breng de saus op smaak met peper en zout. Laat het geheel 6 - 8 minuten, afgedekt, sudderen.

Taart maken
3

Bedek een ovenschaal of bakvorm met bakpapier en bekleed de vorm met de benodigde hoeveelheid quichedeeg. Het deeg dat over de rand valt kan je dichtvouwen naar binnen zodat je een opstaande rand behoudt. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg. Giet de bolognesesaus in de bakvorm of ovenschaal. Strooi de emmentaler eroverheen en bak 25 - 35 minuten in het midden van de oven, of tot de taart gaar is.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Laat de emmentaler achterwege. Gebruik die de volgende dag in een soep of lunchsalade.

Serveren
4

Meng de rucola in een kom met 1/4 el extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Snijd de bolognesetaart in stukken en verdeel over de borden. Serveer met de rucola.

Tip: Wist je dat 20 gram rucola al meer ijzer, calcium en vitamine A bevat dan 100 gram van de meeste andere groenten?