Hartige bolognese-taart
Hartige bolognese-taart

Hartige bolognese-taart

met emmentaler en rucolatopping

Wat krijg je wanneer je elementen van een quiche en bolognesesaus samenvoegt? Een hartige bolognese-taart!

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Gluten
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time55 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

½ piece

Carrot

65 g

Mushrooms

½ pack

Chopped tomatoes

1 piece

Bay leaf

120 g

Seasoned minced meat blend

⅓ roll(s)

Quiche dough

(Contains Gluten, Wheat May be present Milk, Gluten)

25 g

Grated emmentaler

20 g

Arugula

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

[Plant-based] butter

¼ tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories988 kcal
Energy (kJ)4133 kJ
Fat61 g
Saturated Fat29 g
Carbohydrate61 g
Sugar14 g
Dietary Fiber8.6 g
Protein42 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Sautépan with Lid
Parchment Paper
Oven Dish
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiding
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui. Snijd de wortel in kleine blokjes en de champignons in kwarten. Verhit 1/2 el roomboter in een grote hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de ui, wortel en een snuf zout toe en bak in 6 - 8 minuten zacht.

Bakken
2

Voeg de champignons toe en bak 5 - 6 minuten. Voeg de laatste 3 minuten het gehakt toe en bak los. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn en voeg de tomatenblokjes en het laurierblad toe. Breng de saus op smaak met peper en zout. Laat het geheel 6 - 8 minuten, afgedekt, sudderen.

Taart maken
3

Bedek een ovenschaal of bakvorm met bakpapier en bekleed de vorm met de benodigde hoeveelheid quichedeeg. Het deeg dat over de rand valt kan je dichtvouwen naar binnen zodat je een opstaande rand behoudt. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg. Giet de bolognesesaus in de bakvorm of ovenschaal. Strooi de emmentaler eroverheen en bak 25 - 35 minuten in het midden van de oven, of tot de taart gaar is.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Laat de emmentaler achterwege. Gebruik die de volgende dag in een soep of lunchsalade.

Serveren
4

Meng de rucola in een kom met 1/4 el extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Snijd de bolognesetaart in stukken en verdeel over de borden. Serveer met de rucola.

Tip: Wist je dat 20 gram rucola al meer ijzer, calcium en vitamine A bevat dan 100 gram van de meeste andere groenten?