Hartige bolognesetaart
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hartige bolognesetaart

Hartige bolognesetaart

met kaas en gekruid gehakt

Wat krijg je wanneer je elementen van een quiche en bolognesesaus samenvoegt? Een hartige bolognese-taart!

Allergenen :
Selderij
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

1.5 spriet(en)

Bleekselderij

(Bevat Selderij)

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

1 stuk(s)

Laurierblad

100 gram

Gemengd gekruid gehakt

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3542 kJ
Energie (kcal)847 kcal
Vetten54.2 g
waarvan verzadigd27.1 g
Koolhydraten53.9 g
waarvan suikers20.8 g
Vezels9.8 g
Eiwitten30.6 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Hapjespan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiding
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Snipper de ui.
  • Snijd de wortel en bleekselderij in kleine blokjes.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui, wortel, bleekselderij en een snuf zout toe en bak in 6 - 8 minuten zacht.

Weetje: Bleekselderij zit bomvol vitamine A en C, en calcium. Lekker in dit gerecht, in soep, risotto of als snack met een dip. Naast de bleekselderij zit er ook veel vitamine A in de wortel.

Bolognesesaus maken
2
  • Voeg het gehakt toe aan de hapjespan en bak in 2 minuten los.
  • Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en voeg de tomatenblokjes, de Italiaanse kruiden en het laurierblad toe. Breng de saus op smaak met peper en zout. Laat het geheel 7 - 9 minuten inkoken.
Taart maken
3
  • Bedek een ovenschaal of bakvorm met het bladerdeeg met bakpapier. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg.
  • Giet de bolognesesaus in de bakvorm of ovenschaal.
  • Strooi de kaas over de taart en bak 25 - 35 minuten in het midden van de oven, of tot hij gaar is.
Serveren
4
  • Snijd de bolognesetaart in stukken en verdeel over de borden.