Hartige bolognesetaart
Hartige bolognesetaart

Hartige bolognesetaart

met kaas en gekruid gehakt

Wat krijg je wanneer je elementen van een quiche en bolognesesaus samenvoegt? Een hartige bolognese-taart!

Allergens:
Celery
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time55 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

½ piece

Carrot

1.5 stalk

Celery

(Contains Celery)

½ pack

Diced tomatoes with garlic & onion

1 piece

Bay leaf

100 g

Seasoned minced meat blend

(May be present Celery, Soy, Gluten, Egg, Mustard)

⅓ roll(s)

Puff pastry

(Contains Wheat May be present Milk)

15 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Italian seasoning

Not included in your delivery

½ tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3542 kJ
Calories847 kcal
Fat54.2 g
Saturated Fat27.1 g
Carbohydrate53.9 g
Sugar20.8 g
Dietary Fiber9.8 g
Protein30.6 g
Salt4.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiding
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Snipper de ui.
  • Snijd de wortel en bleekselderij in kleine blokjes.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui, wortel, bleekselderij en een snuf zout toe en bak in 6 - 8 minuten zacht.

Weetje: Bleekselderij zit bomvol vitamine A en C, en calcium. Lekker in dit gerecht, in soep, risotto of als snack met een dip. Naast de bleekselderij zit er ook veel vitamine A in de wortel.

Bolognesesaus maken
2
  • Voeg het gehakt toe aan de hapjespan en bak in 2 minuten los.
  • Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en voeg de tomatenblokjes, de Italiaanse kruiden en het laurierblad toe. Breng de saus op smaak met peper en zout. Laat het geheel 7 - 9 minuten inkoken.
Taart maken
3
  • Bedek een ovenschaal of bakvorm met het bladerdeeg met bakpapier. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg.
  • Giet de bolognesesaus in de bakvorm of ovenschaal.
  • Strooi de kaas over de taart en bak 25 - 35 minuten in het midden van de oven, of tot hij gaar is.
Serveren
4
  • Snijd de bolognesetaart in stukken en verdeel over de borden.