Smeer de bovenkant van het bladerdeeg voor het bakken in met een laagje geklutst ei. Zo krijgt de pastei een feestelijk glimmend korstje!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
¼ roll(s)
Bladerdeeg
½ stuk(s)
Prei
125 gram
Champignons
1 stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
⅓ zakje(s)
Gedroogde tijm
1 stuk(s)
Laurierblad
50 gram
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Geraspte Goudse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
30 gram
Rucola en veldsla
½ tl
Witte balsamicoazijn
1 tl
Extra vierge olijfolie
½ el
Bloem
75 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
½ el
[Plantaardige] roomboter
Rol het bladerdeeg uit en leg het 10 minuten terug in de koelkast. Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de prei in dunne ringen en was grondig. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakken. Snijd de wortel in kleine blokjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel. Roerbak de knoflook en ui 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de wortel, prei, champignons en gedroogde tijm toe en bak, afgedekt, nog 4 - 5 minuten.
Voeg vervolgens per persoon: 1/4 el roomboter en 1/2 el bloem toe. Bak 1 - 2 minuten. Voeg het laurierblad, de bouillon en de kookroom toe. Roer goed door zodat de saus één geheel wordt. Breng op smaak met peper en zout. Laat zonder deksel 4 - 5 minuten op laag vuur zachtjes inkoken.
Haal het laurierblad uit de ragout en voeg de vulling toe aan een ovenschaal. Verdeel de geraspte kaas over de ragout. Bedek de bovenkant met het bladerdeeg en snijd de bovenkant kruislings in. Breng het bladerdeeg op smaak met peper en zout. Bak 15 - 20 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg gaar is en goudbruin kleurt.
Maak in een saladekom een dressing van de witte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de rucola en veldsla toe aan de saladekom en schep om.
Verdeel de pastei over de borden en serveer met de salade.
Tip: Met maar liefst 4 verschillende groenten draagt dit gerecht bij aan een gevarieerde voeding. Zo krijg je alle belangrijke vitaminen en mineralen binnen voor een goede gezondheid.