Homemade Creamy Vegetable Pie
Homemade Creamy Vegetable Pie

Homemade Creamy Vegetable Pie

with mushrooms, leek & cheese with a crisp salad

Smeer de bovenkant van het bladerdeeg voor het bakken in met een laagje geklutst ei. Zo krijgt de pastei een feestelijk glimmend korstje!

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Calorie Smart
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ roll(s)

Puff pastry

½ piece

Leek

125 g

Mushrooms

1 piece

Carrot

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

⅓ sachet(s)

Dried thyme

1 piece

Bay leaf

50 g

Cooking cream

(Contains Milk)

20 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

30 g

Arugula & lamb's lettuce

Not included in your delivery

½ teaspoon

White balsamic vinegar

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Flour

75 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Energy (kJ)1534 kJ
Calories367 kcal
Fat26.2 g
Saturated Fat14.3 g
Carbohydrate17.4 g
Sugar10 g
Dietary Fiber8.4 g
Protein12.7 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Paper Towel
Casserole with Lid
Oven Dish
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Rol het bladerdeeg uit en leg het 10 minuten terug in de koelkast. Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de prei in dunne ringen en was grondig. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakken. Snijd de wortel in kleine blokjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Groenten bakken
2

Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel. Roerbak de knoflook en ui 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de wortel, prei, champignons en gedroogde tijm toe en bak, afgedekt, nog 4 - 5 minuten.

Ragout koken
3

Voeg vervolgens per persoon: 1/4 el roomboter en 1/2 el bloem toe. Bak 1 - 2 minuten. Voeg het laurierblad, de bouillon en de kookroom toe. Roer goed door zodat de saus één geheel wordt. Breng op smaak met peper en zout. Laat zonder deksel 4 - 5 minuten op laag vuur zachtjes inkoken.

Pastei maken
4

Haal het laurierblad uit de ragout en voeg de vulling toe aan een ovenschaal. Verdeel de geraspte kaas over de ragout. Bedek de bovenkant met het bladerdeeg en snijd de bovenkant kruislings in. Breng het bladerdeeg op smaak met peper en zout. Bak 15 - 20 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg gaar is en goudbruin kleurt.

Salade maken
5

Maak in een saladekom een dressing van de witte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de rucola en veldsla toe aan de saladekom en schep om.

Serveren
6

Verdeel de pastei over de borden en serveer met de salade.

Tip: Met maar liefst 4 verschillende groenten draagt dit gerecht bij aan een gevarieerde voeding. Zo krijg je alle belangrijke vitaminen en mineralen binnen voor een goede gezondheid.