Hartige pie van gemengd gehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hartige pie van gemengd gehakt

Hartige pie van gemengd gehakt

met komkommersalade

Wist je dat komkommers de temperatuur van het bloed en het lichaam kunnen verlagen? Daar komt ook de Engelse uitspraak 'cool as a cucumber' vandaan!

Allergenen :
Gluten
Gerst
Mosterd
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

100 gram

Gemengd gekruid gehakt

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

10 ml

Worcestershiresaus

(Bevat Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)

⅓ zakje(s)

BBQ-rub

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola en veldsla

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

Zelf toevoegen

50 ml

Zoutarme runderbouillon

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

1 tl

Mosterd

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3442 kJ
Energie (kcal)823 kcal
Vetten56.3 g
waarvan verzadigd25.4 g
Koolhydraten47.4 g
waarvan suikers16.8 g
Vezels7.9 g
Eiwitten26 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Hapjespan
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Groenten bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Snipper de ui. Was of schil de wortel en snijd in kleine blokjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en wortel 4 - 5 minuten. 

Vulling maken
2

Voeg het gehakt toe en bak in 3 - 4 minuten los. Voeg de worcestershiresaus, de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de bouillon toe. Breng de vulling aan de kook en kook 2 - 3 minuten, of tot de bouillon is ingedikt. Breng op smaak met peper en zout.

Ovenschotel maken
3

Voeg de vulling toe aan een ovenschaal. Bedek met het bladerdeeg en prik er met een vork een paar gaatjes in. Bak de ovenschotel 20 - 25 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg goudbruin is.

Dressing maken
4

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn, mosterd en honing. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
5

Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in halve maantjes. Voeg de komkommer en de sla toe aan de saladekom en meng met de dressing.

Serveren
6

Verdeel de hartige pie over de borden en serveer de salade ernaast.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.