Wist je dat komkommers de temperatuur van het bloed en het lichaam kunnen verlagen? Daar komt ook de Engelse uitspraak 'cool as a cucumber' vandaan!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Wortel
100 gram
Gemengd gekruid gehakt
(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)
10 ml
Worcestershiresaus
(Bevat Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)
⅓ zakje(s)
BBQ-rub
⅓ roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
20 gram
Rucola en veldsla
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
50 ml
Zoutarme runderbouillon
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Wittewijnazijn
1 tl
Mosterd
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Snipper de ui. Was of schil de wortel en snijd in kleine blokjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en wortel 4 - 5 minuten.
Voeg het gehakt toe en bak in 3 - 4 minuten los. Voeg de worcestershiresaus, de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de bouillon toe. Breng de vulling aan de kook en kook 2 - 3 minuten, of tot de bouillon is ingedikt. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de vulling toe aan een ovenschaal. Bedek met het bladerdeeg en prik er met een vork een paar gaatjes in. Bak de ovenschotel 20 - 25 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg goudbruin is.
Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn, mosterd en honing. Breng op smaak met peper en zout.
Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in halve maantjes. Voeg de komkommer en de sla toe aan de saladekom en meng met de dressing.
Verdeel de hartige pie over de borden en serveer de salade ernaast.
Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.