Hartige pie van gemengd gehakt
Hartige pie van gemengd gehakt

Hartige pie van gemengd gehakt

met komkommersalade

Wist je dat komkommers de temperatuur van het bloed en het lichaam kunnen verlagen? Daar komt ook de Engelse uitspraak 'cool as a cucumber' vandaan!

Allergens:
Gluten
Barley
Mustard
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Onion

½ unit

Carrot

100 g

Seasoned minced meat blend

(May be present Celery, Soy, Gluten, Egg, Mustard)

10 milliliters

Worcestershire sauce

(Contains Gluten, Barley, Mustard, Soy)

⅓ sachet(s)

BBQ spice rub

⅓ roll(s)

Puff pastry

(Contains Wheat May be present Milk)

20 g

Arugula & lamb's lettuce

½ unit

[Persian] cucumber

Not included in your delivery

50 milliliters

Low sodium beef stock

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Mustard

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3442 kJ
Calories823 kcal
Fat56.3 g
Saturated Fat25.4 g
Carbohydrate47.4 g
Sugar16.8 g
Dietary Fiber7.9 g
Protein26 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Oven Dish
Salad Bowl

Cooking Steps

Groenten bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Snipper de ui. Was of schil de wortel en snijd in kleine blokjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en wortel 4 - 5 minuten. 

Vulling maken
2

Voeg het gehakt toe en bak in 3 - 4 minuten los. Voeg de worcestershiresaus, de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de bouillon toe. Breng de vulling aan de kook en kook 2 - 3 minuten, of tot de bouillon is ingedikt. Breng op smaak met peper en zout.

Ovenschotel maken
3

Voeg de vulling toe aan een ovenschaal. Bedek met het bladerdeeg en prik er met een vork een paar gaatjes in. Bak de ovenschotel 20 - 25 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg goudbruin is.

Dressing maken
4

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn, mosterd en honing. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
5

Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in halve maantjes. Voeg de komkommer en de sla toe aan de saladekom en meng met de dressing.

Serveren
6

Verdeel de hartige pie over de borden en serveer de salade ernaast.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.