Hawaïaanse stijl hamburger met sticky groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hawaïaanse stijl hamburger met sticky groenten

Hawaïaanse stijl hamburger met sticky groenten

met witte rijst en spiegelei

Dit gerecht is geïnspireerd op de Hawaïaanse loco moco. Het is een fusie tussen de Amerikaanse en Aziatische keuken en werd voor het eerst gecreëerd in 1949. De lokale tieners die als een van de eersten het gerecht bestelden gaven het gerecht haar naam.

Labels:
Familie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Ui

75 gram

Jasmijnrijst

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 stuk(s)

Half-om-half hamburger

(Bevat Eieren, Tarwe Kan bevatten Selderij, Soja, Mosterd)

¼

Tomatenpuree

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

½ el

Suiker

½ el

Bloem

100 ml

Zoutarme runderbouillon

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3555 kJ
Energie (kcal)850 kcal
Vetten38.6 g
waarvan verzadigd13.3 g
Koolhydraten85.8 g
waarvan suikers17.4 g
Vezels8 g
Eiwitten36.8 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote kom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de champignons in plakjes en de puntpaprika in dunne repen. Pers de knoflook of snijd fijn. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 2 - 3 minuten. Voeg de champignons en puntpaprika toe en bak 4 - 5 minuten mee.

Saus maken
3

Meng ondertussen in een grote kom de bouillon met de tomatenpuree, ketjap, bloem, suiker en sojasaus. Voeg het mengsel toe aan de koekenpan met de groenten en breng aan de kook. Laat de saus 5 - 8 minuten op laag vuur indikken. De saus heeft de gewenste dikte bereikt als hij aan de achterkant van een lepel blijft hangen.

Burger bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburger 2 - 3 minuten per kant, of tot de burger gaar is. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

Spiegelei bakken
5

Bak in dezelfde koekenpan 1 spiegelei per persoon (zie Tip)

Tip: Zit er niet meer voldoende bakvet in de koekenpan? Voeg dan nog een klein klontje roomboter toe.

Serveren
6

Verdeel de rijst en de hamburgers over de borden. Schep de sticky groenten over de hamburger. Serveer met het spiegelei.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.