Hawaïaanse stijl hamburger met sticky groenten
Hawaïaanse stijl hamburger met sticky groenten

Hawaïaanse stijl hamburger met sticky groenten

met witte rijst en spiegelei

Dit gerecht is geïnspireerd op de Hawaïaanse loco moco. Het is een fusie tussen de Amerikaanse en Aziatische keuken en werd voor het eerst gecreëerd in 1949. De lokale tieners die als een van de eersten het gerecht bestelden gaven het gerecht haar naam.

Tags:
Family
Allergens:
Soy
Wheat
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

125 g

Mushrooms

½ piece

Onion

75 g

Jasmine rice

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

1 piece

Egg

(Contains Egg)

1 piece

Beef-pork burger

(Contains Egg, Wheat May be present Celery, Soy, Mustard)

¼

Tomato paste

½ piece

Romano pepper

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sugar

½ tablespoon

Flour

100 milliliters

Low sodium beef stock

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3555 kJ
Calories850 kcal
Fat38.6 g
Saturated Fat13.3 g
Carbohydrate85.8 g
Sugar17.4 g
Dietary Fiber8 g
Protein36.8 g
Salt3.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Large Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de champignons in plakjes en de puntpaprika in dunne repen. Pers de knoflook of snijd fijn. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 2 - 3 minuten. Voeg de champignons en puntpaprika toe en bak 4 - 5 minuten mee.

Saus maken
3

Meng ondertussen in een grote kom de bouillon met de tomatenpuree, ketjap, bloem, suiker en sojasaus. Voeg het mengsel toe aan de koekenpan met de groenten en breng aan de kook. Laat de saus 5 - 8 minuten op laag vuur indikken. De saus heeft de gewenste dikte bereikt als hij aan de achterkant van een lepel blijft hangen.

Burger bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburger 2 - 3 minuten per kant, of tot de burger gaar is. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

Spiegelei bakken
5

Bak in dezelfde koekenpan 1 spiegelei per persoon (zie Tip)

Tip: Zit er niet meer voldoende bakvet in de koekenpan? Voeg dan nog een klein klontje roomboter toe.

Serveren
6

Verdeel de rijst en de hamburgers over de borden. Schep de sticky groenten over de hamburger. Serveer met het spiegelei.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.