Parelcouscous komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika, maar in dit gerecht combineer je het met Zuid-Amerikaanse smaken. Het sap van de limoen is niet alleen lekker fris, door het zuur verkleurt de verse avocado ook minder snel. Houd je nog wat over? Deze salade is ook lekker als lunch.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Sjalot
2 stuk(s)
Tomaat
2 stuk(s)
Avocado
85 gram
Parelcouscous
1 stuk(s)
Limoen
2.5 gram
Verse koriander
10 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
80 gram
Veldsla
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1.5 el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
1 tl
Witte balsamicoazijn
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
• Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel, kook in 12 minuten gaar en giet af.
• Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit (zie TIP).
• Snijd de verse koriander fijn.
• Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.
Tip: Vergeet de limoen niet te wassen voor je de schil raspt.
• Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon 2 tl limoensap en 1 tl limoenrasp tot een vinaigrette.
• Meng de parelcouscous en de sjalot door de vinaigrette.
• Meng er vervolgens de tomaat, de avocado, de koriander en de veldsla door. Breng op smaak met peper en zout.