Parelcouscous komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika, maar in dit gerecht combineer je het met Zuid-Amerikaanse smaken. Het sap van de limoen is niet alleen lekker fris, door het zuur verkleurt de verse avocado ook minder snel. Houd je nog wat over? Deze salade is ook lekker als lunch.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Shallot
2 piece
Tomato
2 piece
Avocado
85 g
Giant couscous
1 piece
Lime
2.5 g
Fresh coriander
10 g
Pumpkin seeds
(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
80 g
Lamb's lettuce
50 g
Feta
(Contains Milk)
1.5 tablespoon
Extra virgin olive oil
½ teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
1 teaspoon
White balsamic vinegar
½ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
• Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel, kook in 12 minuten gaar en giet af.
• Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit (zie TIP).
• Snijd de verse koriander fijn.
• Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.
Tip: Vergeet de limoen niet te wassen voor je de schil raspt.
• Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon 2 tl limoensap en 1 tl limoenrasp tot een vinaigrette.
• Meng de parelcouscous en de sjalot door de vinaigrette.
• Meng er vervolgens de tomaat, de avocado, de koriander en de veldsla door. Breng op smaak met peper en zout.