HE veggie - Parelcouscoussalade met feta
HE veggie - Parelcouscoussalade met feta

HE veggie - Parelcouscoussalade met feta

en extra tomaat, limoen en avocado

Parelcouscous komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika, maar in dit gerecht combineer je het met Zuid-Amerikaanse smaken. Het sap van de limoen is niet alleen lekker fris, door het zuur verkleurt de verse avocado ook minder snel. Houd je nog wat over? Deze salade is ook lekker als lunch.

Tags:
Veggie
Family
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Shallot

2 piece

Tomato

2 piece

Avocado

85 g

Giant couscous

1 piece

Lime

2.5 g

Fresh coriander

10 g

Pumpkin seeds

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

80 g

Lamb's lettuce

50 g

Feta

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 teaspoon

White balsamic vinegar

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories807 kcal
Energy (kJ)3375 kJ
Fat69.5 g
Saturated Fat14.4 g
Carbohydrate21.4 g
Sugar12.7 g
Dietary Fiber12.9 g
Protein17.5 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Grater
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. 
  • Snipper de sjalot zo fijn mogelijk. 
  • Snijd de tomaat en de avocado in blokjes.
Koken en poffen
2

• Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel, kook in 12 minuten gaar en giet af.

• Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit (zie TIP).                  

• Snijd de verse koriander fijn.               

• Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.

Tip: Vergeet de limoen niet te wassen voor je de schil raspt.

Salade mengen
3

• Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon 2 tl limoensap en 1 tl limoenrasp tot een vinaigrette.

• Meng de parelcouscous en de sjalot door de vinaigrette.

• Meng er vervolgens de tomaat, de avocado, de koriander en de veldsla door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4
  • Verdeel de parelcouscous over de borden, verkruimel de feta erboven en bestrooi met de pompoenpitten.