HE veggie - Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

HE veggie - Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta

met tomaat-komkommersalade en zoete labne-mangosaus

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 pak(ken)

Kikkererwten

0.99 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

200 gram

Gekleurde cherrytomaten

2 stuk(s)

Bruine tortilla

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Labne

20 gram

Mangochutney

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1209 kJ
Energie (kcal)289 kcal
Vetten16.4 g
waarvan verzadigd5.8 g
Koolhydraten17.6 g
waarvan suikers5.1 g
Vezels9 g
Eiwitten13.4 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Sieve
Keukenpapier
Grote kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en dep ze droog met keukenpapier.
  • Meng in een kom de kikkererwten met per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout.
2
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de kikkererwten 10-12 minuten. Schep regelmatig om, zodat ze niet verbranden (zie TIP).
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes en halveer de cherrytomaten. Meng de komkommer en tomaten in een grote kom.
  • Verpak ondertussen de tortilla's per twee stuks in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.

Tip: Let op! Door hun schilletje kunnen de kikkererwten opspringen tijdens het bakken. Dek de koekenpan daarom eventueel de eerste paar minuten af om te voorkomen dat ze uit de pan springen.

3
  • Verkruimel de feta.
  • Snijd de bladpeterselie grof.
  • Meng in een kleine kom de labne met de mangochutney.
  • Meng de kikkererwten met de cherrytomaten en de komkommer.

Tip: Wist je dat dit gerecht niet alleen rijk is aan groenten maar ook aan vezels en calcium? De voornaamste bronnen van de vezels zijn naast de groenten ook de bruine tortilla's en de kikkererwten.

4
  • Doe de feta, bladpeterselie en labne-mangosaus in kleine schaaltjes of kommetjes.
  • Verdeel het kikkererwtenmengsel over de tortilla's.
  • Garneer naar smaak met de toppings.

Tip: Vezels zijn onder andere van belang voor een goede werking van de darmen, een verzadigd gevoel en het voorkomen van energiedips door bloedsuiker schommelingen.