HE veggie - Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta

HE veggie - Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta

met tomaat-komkommersalade en zoete labne-mangosaus

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 pack

Chickpeas

0.99 teaspoon

Ground paprika

1 piece

[Persian] cucumber

200 g

Multi-coloured cherry tomatoes

2 piece

Wholewheat tortilla

50 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

40 g

Labneh

20 g

Mango chutney

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)1209 kJ
Calories289 kcal
Fat16.4 g
Saturated Fat5.8 g
Carbohydrate17.6 g
Sugar5.1 g
Dietary Fiber9 g
Protein13.4 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Sieve
Paper Towel
Large Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Small Bowl

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en dep ze droog met keukenpapier.
  • Meng in een kom de kikkererwten met per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout.
2
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de kikkererwten 10-12 minuten. Schep regelmatig om, zodat ze niet verbranden (zie TIP).
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes en halveer de cherrytomaten. Meng de komkommer en tomaten in een grote kom.
  • Verpak ondertussen de tortilla's per twee stuks in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.

Tip: Let op! Door hun schilletje kunnen de kikkererwten opspringen tijdens het bakken. Dek de koekenpan daarom eventueel de eerste paar minuten af om te voorkomen dat ze uit de pan springen.

3
  • Verkruimel de feta.
  • Snijd de bladpeterselie grof.
  • Meng in een kleine kom de labne met de mangochutney.
  • Meng de kikkererwten met de cherrytomaten en de komkommer.

Tip: Wist je dat dit gerecht niet alleen rijk is aan groenten maar ook aan vezels en calcium? De voornaamste bronnen van de vezels zijn naast de groenten ook de bruine tortilla's en de kikkererwten.

4
  • Doe de feta, bladpeterselie en labne-mangosaus in kleine schaaltjes of kommetjes.
  • Verdeel het kikkererwtenmengsel over de tortilla's.
  • Garneer naar smaak met de toppings.

Tip: Vezels zijn onder andere van belang voor een goede werking van de darmen, een verzadigd gevoel en het voorkomen van energiedips door bloedsuiker schommelingen.