Heek met kikkererwten à la provençale
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Heek met kikkererwten à la provençale

Heek met kikkererwten à la provençale

met haricots verts en basilicum

Hoe wordt heek ook wel genoemd? a) zeeduivel, b) mooie meid of c) leren vest Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:
Familie
Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

½

Tomatenpuree

1 pak(ken)

Kikkererwten

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat Vis)

75 gram

Witte langgraanrijst

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Sperziebonen

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

150 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1544 kJ
Energie (kcal)369 kcal
Vetten11 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten28 g
waarvan suikers13 g
Vezels8.7 g
Eiwitten31 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Pan met deksel

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes.

Saus maken
2

Smelt de boter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak 5 minuten, tot ze zacht zijn. Blus af met 1 el balsamicoazijn per persoon en roer goed door.

Tip: Afblussen is het toevoegen van een vloeistof aan een warme pan waarin eten is gekookt. Zo komen aangebakken restjes los en dit creëert meer smaak.

Saus afmaken
3

Voeg de tomatenpuree toe, meng goed en laat nog 2 minuten koken. Voeg de tomaten, de kikkererwten en de groentebouillon toe. Breng op smaak met peper en zout en voeg 1/3 van het basilicum toe (deze hoeft niet gesneden te worden- voeg de complete takjes toe). Breng het geheel aan de kook en laat 10 - 12 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door.

Haricots verts bereiden
4

Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en snijd de haricots verts in twee gelijke stukken. Zet het vuur laag en kook de haricots verts, afgedekt, 8-10 minuten in de pan met kokend water. Giet vervolgens af en laat uitstomen zonder deksel.

Tip: Je kunt de steelaanzet van de haricots verts snel verwijderen door ze op een lijn te leggen en met een mes de steelaanzet te verwijderen.

Vis bereiden
5

Haal het basilicum uit de saus. Leg de heekfilets voorzichtig bovenop de saus. Breng op smaak met peper en zout, dek af en laat 8 - 10 minuten op het vuur staan, of tot de vis ondoorschijnend is of gemakkelijk uit elkaar valt. Als je wilt kun je de haricots verts ook toevoegen aan de saus.

Serveren
6

Serveer de vis in de saus met de haricots verts. Verscheur de rest van de basilicumblaadjes boven het bord. Voeg naar smaak extra vierge olijfolie, peper en zout toe.

Tip: Kikkererwten bevatten 4 tot 5 keer zoveel vitamine E als de meeste andere peulvruchten. Vitamine E is een krachtig antioxidant dat erg belangrijk is voor het immuunsysteem en beschermt tegen chronische ziektes.