Hoe wordt heek ook wel genoemd? a) zeeduivel, b) mooie meid of c) leren vest Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
1 piece
Tomato
½
Tomato paste
1 pack
Chickpeas
1 piece
Skin-on hake fillet
(Contains Fish)
75 g
White long grain rice
5 g
Fresh basil
(May be present Celery)
½ piece
Onion
100 g
Green beans
1 tablespoon
Balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
150 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ tablespoon
[Plant-based] butter
Bereid de bouillon. Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes.
Smelt de boter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak 5 minuten, tot ze zacht zijn. Blus af met 1 el balsamicoazijn per persoon en roer goed door.
Tip: Afblussen is het toevoegen van een vloeistof aan een warme pan waarin eten is gekookt. Zo komen aangebakken restjes los en dit creëert meer smaak.
Voeg de tomatenpuree toe, meng goed en laat nog 2 minuten koken. Voeg de tomaten, de kikkererwten en de groentebouillon toe. Breng op smaak met peper en zout en voeg 1/3 van het basilicum toe (deze hoeft niet gesneden te worden- voeg de complete takjes toe). Breng het geheel aan de kook en laat 10 - 12 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door.
Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en snijd de haricots verts in twee gelijke stukken. Zet het vuur laag en kook de haricots verts, afgedekt, 8-10 minuten in de pan met kokend water. Giet vervolgens af en laat uitstomen zonder deksel.
Tip: Je kunt de steelaanzet van de haricots verts snel verwijderen door ze op een lijn te leggen en met een mes de steelaanzet te verwijderen.
Haal het basilicum uit de saus. Leg de heekfilets voorzichtig bovenop de saus. Breng op smaak met peper en zout, dek af en laat 8 - 10 minuten op het vuur staan, of tot de vis ondoorschijnend is of gemakkelijk uit elkaar valt. Als je wilt kun je de haricots verts ook toevoegen aan de saus.
Serveer de vis in de saus met de haricots verts. Verscheur de rest van de basilicumblaadjes boven het bord. Voeg naar smaak extra vierge olijfolie, peper en zout toe.
Tip: Kikkererwten bevatten 4 tot 5 keer zoveel vitamine E als de meeste andere peulvruchten. Vitamine E is een krachtig antioxidant dat erg belangrijk is voor het immuunsysteem en beschermt tegen chronische ziektes.