Heekfilet in knoflookboter met zongedroogde tomaten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Heekfilet in knoflookboter met zongedroogde tomaten

Heekfilet in knoflookboter met zongedroogde tomaten

met spinazie-pastinaakpuree en gekaramelliseerde ui

Wist je dat pastinaak zoeter wordt van smaak door de vorst? Vandaar dat deze groente ook 's winters wordt geteeld.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Spinazie

½ stuk(s)

Pastinaak

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat Vis)

30 gram

Zongedroogde tomaten

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1

[Plantaardige] melk

1.25 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2884 kJ
Energie (kcal)689 kcal
Vetten28.1 g
waarvan verzadigd12.7 g
Koolhydraten68.1 g
waarvan suikers16.4 g
Vezels19.6 g
Eiwitten32.7 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Keukenpapier
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1
  • Breng ruim water aan de kook met de aangegeven hoeveelheid van het bouillonblokje in een pan met deksel.
  • Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de pastinaak in grove blokjes.
  • Kook de aardappelen en pastinaak in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat afgedekt staan met deksel tot verder gebruik.
  • Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
Spinazie bakken
2
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 9 - 12 minuten. Schep regelmatig om.
  • Blus af met de balsamicoazijn en voeg dan de honing toe. Meng goed en zet het vuur uit.
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de helft van de knoflook 1 minuut en scheur de spinazie, eventueel in delen, boven de pan.
  • Laat slinken en inkoken. Haal uit de pan en houd apart.
Vis bakken
3
  • Verhit een flinke klont boter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur.
  • Dep de vis droog met keukenpapier. Breng op smaak met peper en zout. Bak de vis 2 - 3 minuten op de huid en draai dan om.
  • Voeg de overige knoflook toe en bak nog 1 - 2 minuten.
  • Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in reepjes.
Serveren
4
  • Pureer de aardappelen en pastinaak met een klein klontje boter en een scheutje melk. Roer de spinazie en de mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de puree op borden. Bedek met de gekaramelliseerde ui en de vis in knoflookboter.
  • Garneer met de zongedroogde tomaten.