Heldere Thaise currysoep met rammenas en gebakken vis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Heldere Thaise currysoep met rammenas en gebakken vis

Heldere Thaise currysoep met rammenas en gebakken vis

De rammenas is familie van de radijs en de rettich. Net als zijn familieleden heeft het een frisse en bittere smaak. Houd je wat rammenas over? Gebruik het dan, fijngeraspt, in een rauwkost-salade of gekookt in een stamppot.

Allergenen :
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Venkel

100 gram

Rammenas

25 gram

Rode currypasta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

5 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

1 stuk(s)

Wijtingfilet met huid

(Bevat Vis)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2151 kJ
Energie (kcal)514 kcal
Vetten26 g
waarvan verzadigd6.7 g
Koolhydraten42 g
waarvan suikers5.5 g
Vezels5 g
Eiwitten27 g
Zout5.1 g

Instructies

Schil de rammenas en snijd deze in dunne, halve plakjes.
1

Bereid de bouillon. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel klein. Schil de rammenas en snijd deze in dunne, halve plakjes.

Voeg vervolgens de bouillon, sojasaus en de rammenas toe.
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg in de laatste 30 seconden de rode currypasta en de venkel toe. Voeg vervolgens de bouillon, sojasaus en de rammenas toe. Kook de soep 8 minuten, afgedekt, op laag vuur.

Bak de wijtingfilet
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middellaag vuur en bak de wijtingfilet in 3 minuten krokant op het vel en bak nog 1 – 2 minuten op de andere kant. Beng op smaak met peper en zout.

4

Voeg de udonnoedels toe aan de wok of soeppan en verwarm vervolgens 2 minuten op middelhoog vuur. Breng de soep op smaak met peper en zout.

5

Verdeel de soep over de kommen en leg de vis er bovenop.