Heldere Thaise currysoep met rammenas en gebakken vis
Heldere Thaise currysoep met rammenas en gebakken vis

Heldere Thaise currysoep met rammenas en gebakken vis

De rammenas is familie van de radijs en de rettich. Net als zijn familieleden heeft het een frisse en bittere smaak. Houd je wat rammenas over? Gebruik het dan, fijngeraspt, in een rauwkost-salade of gekookt in een stamppot.

Allergens:
Gluten
Soy
Milk
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Venkel

100 g

Rammenas

25 g

Rode currypasta

(Contains Gluten, Soy, Milk)

5 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

1 unit

Wijtingfilet met huid

(Contains Fish)

100 g

Verse udonnoedels

(Contains Gluten)

Not included in your delivery

300 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Zonnebloemolie

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2151 kJ
Calories514 kcal
Fat26 g
Saturated Fat6.7 g
Carbohydrate42 g
Sugar5.5 g
Dietary Fiber5 g
Protein27 g
Salt5.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Schil de rammenas en snijd deze in dunne, halve plakjes.
1

Bereid de bouillon. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel klein. Schil de rammenas en snijd deze in dunne, halve plakjes.

Voeg vervolgens de bouillon, sojasaus en de rammenas toe.
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg in de laatste 30 seconden de rode currypasta en de venkel toe. Voeg vervolgens de bouillon, sojasaus en de rammenas toe. Kook de soep 8 minuten, afgedekt, op laag vuur.

Bak de wijtingfilet
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middellaag vuur en bak de wijtingfilet in 3 minuten krokant op het vel en bak nog 1 – 2 minuten op de andere kant. Beng op smaak met peper en zout.

4

Voeg de udonnoedels toe aan de wok of soeppan en verwarm vervolgens 2 minuten op middelhoog vuur. Breng de soep op smaak met peper en zout.

5

Verdeel de soep over de kommen en leg de vis er bovenop.