Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo

Wist je dat sperziebonen oftewel prinsessenbonen officieel behoren tot de peulvruchten? Toch worden ze beschouwd als groente omwille van de gelijkende gezondheidsvoordelen.

Labels:
Extra groente
Familie
Allergenen :
Selderij
Mosterd
Tarwe
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

2 cm

Verse kurkuma

½ stuk(s)

Wortel

100 gram

Gemengd gekruid gehakt

40 gram

Pikante uienchutney

⅓ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe, Gluten)

75 gram

Sperziebonen

¼ head

Lollo biondo

Zelf toevoegen

50 ml

Zoutarme runderbouillon

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)888 kcal
Energie (kJ)3713 kJ
Vetten55 g
waarvan verzadigd25 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers21 g
Vezels9.8 g
Eiwitten30 g
Zout3 g

Benodigdheden

Rasp
Hapjespan
Ovenschaal
Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Rasp de kurkuma. Was of schil de wortel. Snijd vervolgens de wortel in dunne wortelschijfjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en wortelschijfjes 4 - 5 minuten. Bereid de bouillon.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. (Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei).

Vulling maken
2

Voeg het gemengd gekruid gehakt toe en bak in 3-4 minuten los. Voeg de uienchutney, de kurkuma, het kerriepoeder en de bouillon toe. Breng aan de kook in 2-3 minuten tot de bouillon is ingedikt. Breng op smaak met peper en zout.

Pie maken
3

Voeg de vulling toe aan een ovenschaal. Bedek de bovenkant met het bladerdeeg en prik er met een vork een paar gaatjes in. Bak de pie 20-25 minuten in de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin is.

Sperziebonen koken
4

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg de sperziebonen en een snufje zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken tot ze beetgaar zijn. Giet af en spoel af met koud water zodat ze niet verder garen. Laat de boontjes verder afkoelen.

Salade maken
5

Scheur de bladen van de lollo biondo grof. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl mosterd en 1 tl honing met peper en zout. Meng er de sperziebonen en de lollo biondo doorheen.

Serveren
6

Verdeel de pie over de borden en serveer met de salade.