Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo

Wist je dat sperziebonen oftewel prinsessenbonen officieel behoren tot de peulvruchten? Toch worden ze beschouwd als groente omwille van de gelijkende gezondheidsvoordelen.

Tags:
Extra Veggies
Family
Allergens:
Celery
Mustard
Wheat
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Red onion

2 cm

Fresh turmeric

½ piece

Carrot

100 g

Seasoned minced meat blend

40 g

Onion chutney

⅓ sachet(s)

Curry powder

(Contains Celery, Mustard)

⅓ roll(s)

Puff pastry

(Contains Wheat, Gluten)

75 g

Green beans

¼ head

Lollo Bionda

Not included in your delivery

50 milliliters

Low sodium beef stock

½ tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories888 kcal
Energy (kJ)3713 kJ
Fat55 g
Saturated Fat25 g
Carbohydrate60 g
Sugar21 g
Dietary Fiber9.8 g
Protein30 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Casserole
Oven Dish
Pan with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Rasp de kurkuma. Was of schil de wortel. Snijd vervolgens de wortel in dunne wortelschijfjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en wortelschijfjes 4 - 5 minuten. Bereid de bouillon.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. (Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei).

Vulling maken
2

Voeg het gemengd gekruid gehakt toe en bak in 3-4 minuten los. Voeg de uienchutney, de kurkuma, het kerriepoeder en de bouillon toe. Breng aan de kook in 2-3 minuten tot de bouillon is ingedikt. Breng op smaak met peper en zout.

Pie maken
3

Voeg de vulling toe aan een ovenschaal. Bedek de bovenkant met het bladerdeeg en prik er met een vork een paar gaatjes in. Bak de pie 20-25 minuten in de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin is.

Sperziebonen koken
4

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg de sperziebonen en een snufje zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken tot ze beetgaar zijn. Giet af en spoel af met koud water zodat ze niet verder garen. Laat de boontjes verder afkoelen.

Salade maken
5

Scheur de bladen van de lollo biondo grof. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl mosterd en 1 tl honing met peper en zout. Meng er de sperziebonen en de lollo biondo doorheen.

Serveren
6

Verdeel de pie over de borden en serveer met de salade.