Wist je dat sperziebonen oftewel prinsessenbonen officieel behoren tot de peulvruchten? Toch worden ze beschouwd als groente omwille van de gelijkende gezondheidsvoordelen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Red onion
2 cm
Fresh turmeric
½ piece
Carrot
100 g
Seasoned minced meat blend
40 g
Onion chutney
⅓ sachet(s)
Curry powder
(Contains Celery, Mustard)
⅓ roll(s)
Puff pastry
(Contains Wheat, Gluten)
75 g
Green beans
¼ head
Lollo Bionda
50 milliliters
Low sodium beef stock
½ tablespoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Mustard
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
½ tablespoon
[Plant-based] butter
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Rasp de kurkuma. Was of schil de wortel. Snijd vervolgens de wortel in dunne wortelschijfjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en wortelschijfjes 4 - 5 minuten. Bereid de bouillon.
Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. (Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei).
Voeg het gemengd gekruid gehakt toe en bak in 3-4 minuten los. Voeg de uienchutney, de kurkuma, het kerriepoeder en de bouillon toe. Breng aan de kook in 2-3 minuten tot de bouillon is ingedikt. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de vulling toe aan een ovenschaal. Bedek de bovenkant met het bladerdeeg en prik er met een vork een paar gaatjes in. Bak de pie 20-25 minuten in de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin is.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg de sperziebonen en een snufje zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken tot ze beetgaar zijn. Giet af en spoel af met koud water zodat ze niet verder garen. Laat de boontjes verder afkoelen.
Scheur de bladen van de lollo biondo grof. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl mosterd en 1 tl honing met peper en zout. Meng er de sperziebonen en de lollo biondo doorheen.
Verdeel de pie over de borden en serveer met de salade.