Hoisin flammkuchen met aubergine en champignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Hoisin flammkuchen met aubergine en champignons

met frisse komkommersalade

:
Caloriebewust
Extra groente
Veggie
:
Tarwe
Soja
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

35 minuten
30 minuten

1 stuk(s)

Flammkuchen

()

½ stuk(s)

Aubergine

15 gram

Hoisinsaus

()

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Biologische zure room

()

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

5 ml

Sesamolie

()

125 gram

Champignons

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Energie (kJ)1973 kJ
Energie (kcal)471 kcal
Vetten19.4 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten55.3 g
waarvan suikers10.2 g
Vezels6 g
Eiwitten14 g
Zout1.5 g

Rasp
Hapjespan of grote koekenpan
Kom
Bakplaat met bakpapier

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de ui in dunne halve ringen. Halveer de aubergine in de lengte en snijd in dunne plakken. Snijd de champignons in plakken. 

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de plakken aubergine en de champignons toe en bak 6 - 8 minuten.

3

Voeg de hoisinsaus toe aan de pan met aubergine en champignons en bak 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

4

Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Meng in een kom per persoon: 1 tl sesamolie, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de komkommer toe, meng goed en laat staan tot gebruik. 

5

Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en verdeel de zure room erover. Beleg met de aubergine, champignons en ui. Breng op smaak met peper en zout. Bak de flammkuchen 8 – 10 minuten in de oven.

6

Besprenkel de flammkuchen met honing naar smaak. Snijd de flammkuchen in stukken en serveer met de komkommersalade.