Deze variatie op stamppot boerenkool wordt gemaakt met peterseliewortel. De peterseliewortel is een vergeten groente en lijkt op de pastinaak. De smaak zit tussen knolselderij en pastinaak in. Heerlijk met boerenkool en worst!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Vastkokende aardappelen
100 g
Peterseliewortel
150 g
Boerenkool, gesneden
½ unit
Sjalot
1 unit
Varkensworst met paprika en amandel
(Contains Tree nuts)
25 g
Piccalilly
(Contains Gluten, Soy, Mustard)
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1 teaspoon
Mosterd
to taste
Peper en zout
Breng 400 ml water per persoon met een snufje zout aan de kook in een grote pan met deksel voor de aardappelen en groenten.
Was of schil de aardappelen (melody) grondig en snijd in kwarten. Snijd de peterseliewortel in gelijke plakken. Kook de aardappelen en peter- seliewortel, afgedekt, 12 - 15 minuten in de grote pan met deksel. Kook in de laatste 10 minuten de boerenkool mee. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de sjalot in ringen. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de Brandt & Levie worst in 3 - 4 minuten rondom bruin op middelmatig vuur. Voeg de sjalot toe en roerbak 3 minuten op middelmatig vuur. Draai vervolgens het vuur laag en bak, afgedekt, 8 minuten op middelmatig vuur.
Stamp de aardappelen, peterseliewortel en boerenkool tot een grove stamppot met de aardappelstamper. Voeg de overige roomboter en een scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken en breng op smaak met de mosterd, peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de Brandt & Levie worst en de piccalilly. Garneer met de gebakken sjalot.