Hollandse boerenkool-peterseliewortelstamppot met worst
Hollandse boerenkool-peterseliewortelstamppot met worst

Hollandse boerenkool-peterseliewortelstamppot met worst

Met gebakken sjalot en zoet-zure piccalilly

Deze variatie op stamppot boerenkool wordt gemaakt met peterseliewortel. De peterseliewortel is een vergeten groente en lijkt op de pastinaak. De smaak zit tussen knolselderij en pastinaak in. Heerlijk met boerenkool en worst!

Allergens:
Tree nuts
Gluten
Soy
Mustard
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Vastkokende aardappelen

100 g

Peterseliewortel

150 g

Boerenkool, gesneden

½ unit

Sjalot

1 unit

Varkensworst met paprika en amandel

(Contains Tree nuts)

25 g

Piccalilly

(Contains Gluten, Soy, Mustard)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)2891 kJ
Calories691 kcal
Fat32 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate62 g
Sugar0 g
Dietary Fiber13 g
Protein33 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

1

Breng 400 ml water per persoon met een snufje zout aan de kook in een grote pan met deksel voor de aardappelen en groenten.

Snijd de peterseliewortel
2

Was of schil de aardappelen (melody) grondig en snijd in kwarten. Snijd de peterseliewortel in gelijke plakken. Kook de aardappelen en peter- seliewortel, afgedekt, 12 - 15 minuten in de grote pan met deksel. Kook in de laatste 10 minuten de boerenkool mee. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snijd ondertussen de sjalot in ringen. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de Brandt & Levie worst in 3 - 4 minuten rondom bruin op middelmatig vuur. Voeg de sjalot toe en roerbak 3 minuten op middelmatig vuur. Draai vervolgens het vuur laag en bak, afgedekt, 8 minuten op middelmatig vuur.

Stamp tot een grove puree
4

Stamp de aardappelen, peterseliewortel en boerenkool tot een grove stamppot met de aardappelstamper. Voeg de overige roomboter en een scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken en breng op smaak met de mosterd, peper en zout.

Serveer met de Brandt & Levie worst en piccalilly
5

Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de Brandt & Levie worst en de piccalilly. Garneer met de gebakken sjalot.