Hollandse salade met gerookte forel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hollandse salade met gerookte forel

Hollandse salade met gerookte forel

met krieltjes, komkommer en mosterd-dilledressing

Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

200 gram

Sperziebonen

¼ stuk(s)

Komkommer

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

70 gram

Gerookte forelfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2475 kJ
Energie (kcal)592 kcal
Vetten29 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers4 g
Vezels11 g
Eiwitten27 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Kook ruim water met een snufje zout in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.

Krieltjes en bonen koken
2

Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Voeg na 5 minuten ook de sperziebonen toe en kook mee met de krieltjes. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
3

Snijd of schaaf ondertussen de komkommer in dunne plakken. Hak de dille heel fijn.

Dressing maken
4

Maak in een kom een dressing van de extra vierge olijfolie, de mosterd, de witte balsamicoazijn, het grootste deel van de dille, peper en zout.

Salade mengen
5

Verdeel de gerookte forel met twee vorken in kleine stukken en voeg het grootste deel toe aan een saladekom. Voeg hier de krieltjes, sperziebonen en de komkommer aan toe en meng door elkaar. Voeg ook de dressing toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden en garneer met de overige forel en overige dille.