Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Krieltjes
200 gram
Sperziebonen
¼ stuk(s)
Komkommer
2.5 gram
Verse dille
(Kan bevatten Selderij)
70 gram
Gerookte forelfilet
(Bevat Vis)
2 el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Mosterd
1 tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Kook ruim water met een snufje zout in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.
Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Voeg na 5 minuten ook de sperziebonen toe en kook mee met de krieltjes. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd of schaaf ondertussen de komkommer in dunne plakken. Hak de dille heel fijn.
Maak in een kom een dressing van de extra vierge olijfolie, de mosterd, de witte balsamicoazijn, het grootste deel van de dille, peper en zout.
Verdeel de gerookte forel met twee vorken in kleine stukken en voeg het grootste deel toe aan een saladekom. Voeg hier de krieltjes, sperziebonen en de komkommer aan toe en meng door elkaar. Voeg ook de dressing toe en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden en garneer met de overige forel en overige dille.