Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Krieltjes
200 g
Sperziebonen
¼ unit
Komkommer
2.5 g
Verse dille
(May be present Celery)
70 g
Gerookte forelfilet
(Contains Fish)
2 tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Mosterd
1 teaspoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Kook ruim water met een snufje zout in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.
Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Voeg na 5 minuten ook de sperziebonen toe en kook mee met de krieltjes. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd of schaaf ondertussen de komkommer in dunne plakken. Hak de dille heel fijn.
Maak in een kom een dressing van de extra vierge olijfolie, de mosterd, de witte balsamicoazijn, het grootste deel van de dille, peper en zout.
Verdeel de gerookte forel met twee vorken in kleine stukken en voeg het grootste deel toe aan een saladekom. Voeg hier de krieltjes, sperziebonen en de komkommer aan toe en meng door elkaar. Voeg ook de dressing toe en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden en garneer met de overige forel en overige dille.