Hollandse salade met gerookte forel
Hollandse salade met gerookte forel

Hollandse salade met gerookte forel

met krieltjes, komkommer en mosterd-dilledressing

Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.

Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Krieltjes

200 g

Sperziebonen

¼ unit

Komkommer

2.5 g

Verse dille

(May be present Celery)

70 g

Gerookte forelfilet

(Contains Fish)

Not included in your delivery

2 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Mosterd

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2475 kJ
Calories592 kcal
Fat29 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate50 g
Sugar4 g
Dietary Fiber11 g
Protein27 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Kook ruim water met een snufje zout in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.

Krieltjes en bonen koken
2

Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Voeg na 5 minuten ook de sperziebonen toe en kook mee met de krieltjes. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
3

Snijd of schaaf ondertussen de komkommer in dunne plakken. Hak de dille heel fijn.

Dressing maken
4

Maak in een kom een dressing van de extra vierge olijfolie, de mosterd, de witte balsamicoazijn, het grootste deel van de dille, peper en zout.

Salade mengen
5

Verdeel de gerookte forel met twee vorken in kleine stukken en voeg het grootste deel toe aan een saladekom. Voeg hier de krieltjes, sperziebonen en de komkommer aan toe en meng door elkaar. Voeg ook de dressing toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden en garneer met de overige forel en overige dille.