Honing-miso glazed kabeljauw
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honing-miso glazed kabeljauw

Honing-miso glazed kabeljauw

met tempura van courgette, knoflook-gemberrijst en sojabonen

Miso is een Japanse smaakmaker met een typische umamismaak. Umami betekent in het Japans hartig of heerlijkheid en is een van de vijf basissmaken.

Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

25 gram

Witte miso

(Bevat Soja, Tarwe)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

75 gram

Jasmijnrijst

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Ei

½ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat Sesamzaad)

½ el

Honing

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

50 gram

Sojabonen

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

[Plantaardige] roomboter

70 gram

Bloem

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1206 kcal
Energie (kJ)5047 kJ
Vetten48 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten134 g
waarvan suikers18 g
Vezels7.4 g
Eiwitten52 g
Zout7 g

Benodigdheden

Kom
Kleine kom
Pan met deksel
Grote kom
Grote hapjespan met deksel
Bord
Ovenschaal
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Vul een kleine kom met 60 ml water per persoon en zet deze in de vriezer. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom de honing, 1/3 van de mix van rode peper, knoflook en gember, de miso en de helft van de sojasaus. Leg de kabeljauw hierin en laat in de koelkast marineren. Snipper de ui.

Rijst koken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui en de overige knoflook, gember en rode peper mix toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de jasmijnrijst en 180 ml water per persoon toe. Verkruimel ¼ groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal de pan daarna van het vuur en laat 10 minuten afgedekt staan.

Tempura voorbereiden
3

Halveer de courgette in de lengte. Snijd de courgettehelften in lange repen en snijd deze door de helft zodat je staafjes krijgt van ongeveer 7 - 8 cm. Weeg 20 g bloem per persoon af en verdeel over een diep bord. Voeg een flinke snuf peper toe. Haal de kleine kom met koud water uit de vriezer. Meng in een grote kom per persoon: 1 ei, 60 ml ijswater en 50 g bloem.

Kabeljauw bakken
4

Verhit de zonnebloemolie in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Leg een bord met keukenpapier klaar om de tempura na het bakken op te laten uitlekken. Leg de kabeljauw in een ovenschaal en giet de achtergebleven marinade eroverheen. Bak 10 - 12 minuten in de oven.

Tip: Maak je de tempura voor meer dan 2 personen? Doe het dan in twee keer of gebruik twee hapjespannen met telkens 150 ml zonnebloemolie.

Tempura maken
5

Controleer of de hapjespan met olie goed heet is. Leg alle courgettestaafjes in het diepe bord met de bloem en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn. Haal ze vervolgens één voor één door het beslag en leg ze voorzichtig in de olie (pas op voor spetters!). Frituur in 4 - 6 minuten goudbruin. Keer af en toe om. Laat uitlekken op het bord met keukenpapier.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en leg de sojabonen bovenop de rijst. Schep de vis erop en giet de achtergebleven marinade eroverheen. Verdeel de tempura ernaast. Meng in een kleine kom de overige sojasaus met de mayonaise. Garneer de vis met het zwarte sesamzaad en serveer de soja-mayonaise bij de tempura.