Honing-miso glazed kabeljauw
Honing-miso glazed kabeljauw

Honing-miso glazed kabeljauw

met tempura van courgette, knoflook-gemberrijst en sojabonen

Miso is een Japanse smaakmaker met een typische umamismaak. Umami betekent in het Japans hartig of heerlijkheid en is een van de vijf basissmaken.

Allergens:
Soy
Wheat
Sesame
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

25 g

White miso paste

(Contains Soy, Wheat)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

1 piece

Cod fillet

75 g

Jasmine rice

½ piece

Courgette

1 piece

Egg

½ sachet(s)

Black sesame seeds

(Contains Sesame)

½ tablespoon

Honey

10 g

Garlic-ginger-chili mix

50 g

Edamame

½ piece

Onion

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Sunflower oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

[Plant-based] butter

70 g

Flour

Nutrition Values

Calories1206 kcal
Energy (kJ)5047 kJ
Fat48 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate134 g
Sugar18 g
Dietary Fiber7.4 g
Protein52 g
Salt7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Small Bowl
Pan with Lid
Large Bowl
Large Sautépan with Lid
Plate
Oven Dish
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Vul een kleine kom met 60 ml water per persoon en zet deze in de vriezer. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom de honing, 1/3 van de mix van rode peper, knoflook en gember, de miso en de helft van de sojasaus. Leg de kabeljauw hierin en laat in de koelkast marineren. Snipper de ui.

Rijst koken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui en de overige knoflook, gember en rode peper mix toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de jasmijnrijst en 180 ml water per persoon toe. Verkruimel ¼ groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal de pan daarna van het vuur en laat 10 minuten afgedekt staan.

Tempura voorbereiden
3

Halveer de courgette in de lengte. Snijd de courgettehelften in lange repen en snijd deze door de helft zodat je staafjes krijgt van ongeveer 7 - 8 cm. Weeg 20 g bloem per persoon af en verdeel over een diep bord. Voeg een flinke snuf peper toe. Haal de kleine kom met koud water uit de vriezer. Meng in een grote kom per persoon: 1 ei, 60 ml ijswater en 50 g bloem.

Kabeljauw bakken
4

Verhit de zonnebloemolie in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Leg een bord met keukenpapier klaar om de tempura na het bakken op te laten uitlekken. Leg de kabeljauw in een ovenschaal en giet de achtergebleven marinade eroverheen. Bak 10 - 12 minuten in de oven.

Tip: Maak je de tempura voor meer dan 2 personen? Doe het dan in twee keer of gebruik twee hapjespannen met telkens 150 ml zonnebloemolie.

Tempura maken
5

Controleer of de hapjespan met olie goed heet is. Leg alle courgettestaafjes in het diepe bord met de bloem en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn. Haal ze vervolgens één voor één door het beslag en leg ze voorzichtig in de olie (pas op voor spetters!). Frituur in 4 - 6 minuten goudbruin. Keer af en toe om. Laat uitlekken op het bord met keukenpapier.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en leg de sojabonen bovenop de rijst. Schep de vis erop en giet de achtergebleven marinade eroverheen. Verdeel de tempura ernaast. Meng in een kleine kom de overige sojasaus met de mayonaise. Garneer de vis met het zwarte sesamzaad en serveer de soja-mayonaise bij de tempura.