Wist je dat de boekoeloekoemix meer dan 15 verschillende soorten kruiden, specerijen en groenten bevat?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
20 gram
Boekoeloekoe-burgermix
(Bevat Tarwe, Haver, Selderij Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja, Lupine, Gluten, Pinda's)
½ stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
⅓ stuk(s)
Ui
15 gram
Geraspte Goudse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Teriyakisaus
(Bevat Soja, Tarwe)
50 gram
Wittekool en wortel
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
200 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Witte ciabatta
(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)
1.5 tl
Wittewijnazijn
1 tl
Suiker
1 el
Olijfolie
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
1 tl
Sambal
1
[Plantaardige] melk
1 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kluts het ei in een kom. Snipper de ui zeer fijn. Meng in een grote kom de benodigde hoeveelheid boekoeloekoemix met de geraspte kaas, de ui, 2/3 van de teriyakisaus en 1 el van het geklutste ei per persoon. Voeg eventueel een scheutje melk toe als het mengsel te droog is. Laat het mengsel 15 minuten stevig worden in de koelkast.
Schil of was ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes. Meng in een kom de aardappelblokjes met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Snijd de komkommer in dunne plakjes. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl wittewijnazijn, 1 tl suiker en een snufje zout. Voeg de komkommer toe en meng goed.
Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!
Bak de ciabatta in 5 - 7 minuten af in de oven. Meng ondertussen in een kleine kom de overige teriyakisaus met 1 tl honing per persoon. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Maak van het boekoeloekoemengsel 1 burger per persoon. Voeg, wanneer de pan goed heet is, de boekoeloekoeburger toe en bak 3 minuten per kant. Giet vervolgens de honing-teriyakisaus over de burger en bak nog 1 - 2 minuten per kant.
Meng in een kom de mayonaise met de sambal en de overige wittewijnazijn (zie Tip). Voeg de wittekool en wortel toe aan de kom en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Houd je niet van pittig? Laat dan de sambal achterwege.
Snijd de ciabatta open en beleg met de pittige koolsla, de boekoeloekoeburger en een paar zoetzure komkommerplakjes (zie Tip). Serveer de overige zoetzure komkommer en de aardappelen naast de burger.
Tip: Heb je teveel koolsla voor op de burger? Serveer het dan naast de burger als extra bijgerecht.