Hotdog met gebakken uitjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hotdog met gebakken uitjes

Hotdog met gebakken uitjes

met een salade van appel en walnoot

Je serveert je hotdog vandaag met zowel zachte gekaramelliseerde ui als crunchy gefrituurde uitjes - aan textuur geen gebrek!

Labels:
Familie
Allergenen :
Sulfiet
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Lupine
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

1 stuk(s)

Rode ui

20 gram

Pikante uienchutney

(Bevat Sulfiet)

1 stuk(s)

Hamburgerbol

(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Lupine Kan bevatten Soja, Noten, Eieren)

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Appel

30 gram

Veldsla

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

10 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Suiker

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3585 kJ
Energie (kcal)857 kcal
Vetten55 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers25 g
Vezels7 g
Eiwitten28 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de boerenworst in 3 – 4 minuten rondom bruin. Draai vervolgens het vuur laag, dek de pan af en bak nog 10 minuten.

Ui karameliseren
2

Verhit de overige roomboter in een koekenpan op laag tot middelmatig vuur. Bak de rode ui 8 - 10 minuten. Blus af met de uienchutney en per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl suiker. Draai het vuur laag en laat het 1 minuut rustig karameliseren, totdat de suiker gesmolten is.

Salade maken
3

Snijd de tomaat en de appel in blokjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de tomaat, appel, veldsla en walnootstukjes toe en schep om.

Serveren
4

Snijd de hamburgerbol doormidden. Beleg met de boerenworst, de gebakken rode ui en de gefrituurde uitjes. Serveer met de salade.