Je serveert je hotdog vandaag met zowel zachte gekaramelliseerde ui als crunchy gefrituurde uitjes - aan textuur geen gebrek!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Varkensboerenworst
1 stuk(s)
Rode ui
20 gram
Pikante uienchutney
(Bevat Sulfiet)
1 stuk(s)
Hamburgerbol
(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Lupine Kan bevatten Soja, Noten, Eieren)
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Appel
30 gram
Veldsla
10 gram
Walnootstukjes
(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)
10 gram
Gefrituurde uitjes
(Bevat Gluten)
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Zwarte balsamicoazijn
½ tl
Suiker
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de boerenworst in 3 – 4 minuten rondom bruin. Draai vervolgens het vuur laag, dek de pan af en bak nog 10 minuten.
Verhit de overige roomboter in een koekenpan op laag tot middelmatig vuur. Bak de rode ui 8 - 10 minuten. Blus af met de uienchutney en per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl suiker. Draai het vuur laag en laat het 1 minuut rustig karameliseren, totdat de suiker gesmolten is.
Snijd de tomaat en de appel in blokjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de tomaat, appel, veldsla en walnootstukjes toe en schep om.
Snijd de hamburgerbol doormidden. Beleg met de boerenworst, de gebakken rode ui en de gefrituurde uitjes. Serveer met de salade.