Je serveert je hotdog vandaag met zowel zachte gekaramelliseerde ui als crunchy gefrituurde uitjes - aan textuur geen gebrek!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Varkensboerenworst
1 unit
Rode ui
20 g
Pikante uienchutney
(Contains Sulphites)
1 unit
Hamburgerbol
(Contains Gluten, Milk, Sesame, Lupine May be present Soy, Tree nuts, Egg)
1 unit
Tomaat
½ unit
Appel
30 g
Veldsla
10 g
Walnootstukjes
(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)
10 g
Gefrituurde uitjes
(Contains Gluten)
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1 tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
½ teaspoon
Suiker
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de boerenworst in 3 – 4 minuten rondom bruin. Draai vervolgens het vuur laag, dek de pan af en bak nog 10 minuten.
Verhit de overige roomboter in een koekenpan op laag tot middelmatig vuur. Bak de rode ui 8 - 10 minuten. Blus af met de uienchutney en per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl suiker. Draai het vuur laag en laat het 1 minuut rustig karameliseren, totdat de suiker gesmolten is.
Snijd de tomaat en de appel in blokjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de tomaat, appel, veldsla en walnootstukjes toe en schep om.
Snijd de hamburgerbol doormidden. Beleg met de boerenworst, de gebakken rode ui en de gefrituurde uitjes. Serveer met de salade.