Varkenshaas is het meest malse stuk vlees van het varken. Wist je dat dit het enige stukje van het varken is dat je zelfs rosé kunt eten?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Aardappelen
75 gram
Spruiten
150 gram
Mix van gesneden wortel en ui
1 stuk(s)
Varkenshaas
15 gram
Spekreepjes
0.13 stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
5 ml
[Plantaardige] melk
naar smaak
Peper en zout
1 el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Witte balsamicoazijn
1 tl
Mosterd
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Verkruimel het bouillonblokje erboven.Breng in een tweede pan met deksel water aan de kook voor de spruitjes.Was of schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken.
Kook de aardappelen 15 – 18 minuten, afgedekt, in de pan met bouillon. Kook de spruitjes in 6 – 8 minuten beetgaar in de andere pan. Giet de spruiten af. Spoel ze in een vergiet af met koud water.Kook de laatste 5 minuten de mix van wortel en ui mee met de aardappelen. Giet daarna af en bewaar een beetje kookvocht.
Tip: Spruitjes zijn rijk aan calcium voor sterkte botten en tanden, ijzer voor je energieniveau, vitamine E voor een sterk immuunsysteem en vezels voor gezonde darmen.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bestrooi de varkenshaas met peper en zout en bak met de spekblokjes 2 - 3 minuten per kant. Dek de pan af en bak nog 4 - 6 minuten. Haal de varkenshaas uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.Voeg vervolgens de spruitjes toe aan de koekenpan met spekblokjes en bak 4 - 6 minuten. Blus af met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon en verhit nog 1 minuut.
Stamp met een aardappelstamper de aardappelen en wortel tot een grove stamppot. Voeg per persoon: 1/2 el boter, 1tl mosterd en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken.Serveer de varkenshaas met de hutspot en de spruitjes met spek.