Falafel wordt bijna overal in het Midden-Oosten gegeten. Falafel wordt gemaakt van gestampte kikkererwten. Je maakt hier zelf balletjes van. Hoe je dit gemakkelijk doet lees je op ons blog. Je verpakt de falafelballetjes in volkoren Libanees platbrood met Hollandse rodekool. Om het je gemakkelijk te maken is de groente al voorgesneden!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Rode ui
150 gram
Falafeldeeg
(Bevat Gluten)
50 gram
IJsbergsla
100 gram
Rodekool
50 ml
Labne
(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)
1 tl
Gemalen komijnzaad
2 stuk(s)
Volkoren platbrood
(Bevat Gluten)
½ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Wittewijnazijn
3 el
Zonnebloemolie
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Snipper de rode ui. Draai 6 falafelballetjes per persoon: kneed met vochtige handen het deeg goed en rol er dan balletjes van.
Meng in een saladekom de ijsbergsla met de helft van de rodekool. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte wijnazijn en peper en zout en meng met de salade.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de falafelballetjes 2 - 3 minuten op middelhoog vuur aan elke kant bruin. Pas op, de falafel bakt snel aan. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
Verhit ondertussen de olijfolie in een tweede koekenpan en fruit de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de overige rodekool toe en bak 5 - 7 minuten op middelmatig vuur. Bestrooi met de helft van de komijn.
Maak een saus van de Turkse yoghurt en overige komijn.
Maak de koekenpan van de falafel schoon en verhit op middelmatig vuur. Besprenkel het platbrood met water en verwarm het platbrood 30 seconden per kant in de koekenpan.
Verdeel het platbrood over de borden. Beleg naar wens met de rodekool, salade, falafel en Turkse yoghurt.