Indiase curry met garnalen als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indiase curry met garnalen als extra

Indiase curry met garnalen als extra

met naanbrood, venkel en frisse yoghurt

In dit recept maak je zelf de currypasta met verse ingrediënten. Niets ingewikkelds aan en je bepaalt zelf hoe pittig het wordt.

Allergenen :
Mosterd
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gluten
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Rode ui

1 cm

Verse gember

1 cm

Verse kurkuma

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Venkel

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

1 tl

Geel mosterdzaad

(Bevat Mosterd)

½ bakje(s)

Tomatenpuree

85 gram

Witte langgraanrijst

150 ml

Kokosmelk

½ blik(ken)

Maïs in blik

½ stuk(s)

Naanbrood

(Bevat Melk (inclusief lactose), Tarwe, Gluten)

50 gram

Volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4439 kJ
Energie (kcal)1061 kcal
Vetten47 g
waarvan verzadigd25 g
Koolhydraten119 g
waarvan suikers23 g
Vezels13 g
Eiwitten31 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Hapjespan met deksel
Kom
Keukenpapier
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de rijst. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snipper de ui. Rasp de gember en de verse kurkuma fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in fijne reepjes en snijd de koriander grof.

Bakken en koken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de gember, de kurkuma, het mosterdzaad, de ui, de knoflook en de rode peper toe en bak 1 – 2 minuten. Voeg dan de tomatenpuree en venkel toe en bak nog 4 – 6 minuten.

Rijst koken
3

Kook ondertussen de rijst in de pan met deksel, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Curry maken
4

Roer de klontjes uit de kokosmelk en voeg toe aan de hapjespan. Verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven en breng het geheel zachtjes aan de kook. Giet de mais in blik af en voeg toe. Laat, afgedekt, 10 – 12 minuten pruttelen. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Bakken
5

Bak het naanbrood 5 – 7 minuten in de oven. Meng ondertussen de yoghurt in een kom met 1/3 van de koriander en peper en zout naar smaak. Dep ondertussen de garnalendroog met keukenpapier. Verhit de overige zonnebloemolie in een hapjespan en bak de garnalen3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry en de garnalen erop. Serveer met het naanbrood en het yoghurtsausje. Garneer het gerecht met de overige koriander.