In dit recept maak je zelf de currypasta met verse ingrediënten. Niets ingewikkelds aan en je bepaalt zelf hoe pittig het wordt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode peper
½ unit
Rode ui
1 cm
Verse gember
1 cm
Verse kurkuma
½ unit
Knoflookteen
100 g
Venkel
2.5 g
Verse koriander
(May be present Celery)
1 teaspoon
Geel mosterdzaad
(Contains Mustard)
½ tube
Tomatenpuree
85 g
Witte langgraanrijst
150 milliliters
Kokosmelk
½ can
Maïs in blik
½ unit
Naanbrood
(Contains Milk, Wheat, Gluten)
50 g
Volle yoghurt
(Contains Milk)
100 g
Garnalen
(Contains Crustaceans)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
¼ unit
Groentebouillon
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de rijst. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snipper de ui. Rasp de gember en de verse kurkuma fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in fijne reepjes en snijd de koriander grof.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de gember, de kurkuma, het mosterdzaad, de ui, de knoflook en de rode peper toe en bak 1 – 2 minuten. Voeg dan de tomatenpuree en venkel toe en bak nog 4 – 6 minuten.
Kook ondertussen de rijst in de pan met deksel, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Roer de klontjes uit de kokosmelk en voeg toe aan de hapjespan. Verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven en breng het geheel zachtjes aan de kook. Giet de mais in blik af en voeg toe. Laat, afgedekt, 10 – 12 minuten pruttelen. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Bak het naanbrood 5 – 7 minuten in de oven. Meng ondertussen de yoghurt in een kom met 1/3 van de koriander en peper en zout naar smaak. Dep ondertussen de garnalendroog met keukenpapier. Verhit de overige zonnebloemolie in een hapjespan en bak de garnalen3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry en de garnalen erop. Serveer met het naanbrood en het yoghurtsausje. Garneer het gerecht met de overige koriander.