Venkelcurry met paprika
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Venkelcurry met paprika

Venkelcurry met paprika

met rijst, naanbrood en koriander-yoghurtsaus

In de traditionele Indiase keuken wordt naan gebruikt als een soort lepel om andere gerechten mee op te scheppen.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Melk (inclusief lactose)
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Woksaus met gember

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ tl

Gemalen kurkuma

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Venkel

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½

Tomatenpuree

75 gram

Bruine snelkookrijst

90 ml

Kokosmelk

½ stuk(s)

Naanbrood

(Bevat Melk (inclusief lactose), Gluten, Tarwe)

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3376 kJ
Energie (kcal)807 kcal
Vetten29.9 g
waarvan verzadigd16.2 g
Koolhydraten110.1 g
waarvan suikers18.5 g
Vezels14.2 g
Eiwitten18.9 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in fijne reepjes. Snijd de paprika in smalle repen. Snijd de koriander grof.

Bakken en koken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de ui, de knoflook, de rode peper en 1/2 tl gemalen kurkuma per persoon toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de tomatenpuree, woksaus met gember, paprika en venkel toe en bak nog 4 - 6 minuten.

Rijst koken
3

Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 10 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Curry maken
4

Voeg de kokosmelk toe aan de hapjespan. Verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven en breng het geheel zachtjes aan de kook. Laat, afgedekt, 10 - 12 minuten pruttelen. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Yoghurt mengen
5

Bak ondertussen het naanbrood 5 - 7 minuten in de oven. Meng ondertussen in een kom de yoghurt met 1/3 van de verse koriander en peper en zout naar smaak.

Serveren
6

Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry erop. Serveer met het naanbrood en het yoghurtsausje. Garneer het gerecht met de overige verse koriander.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.