Curry met venkel en paprika
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Curry met venkel en paprika

Curry met venkel en paprika

met rijst, naanbrood en koriander-yoghurtsaus

In de traditionele Indiase keuken wordt naan gebruikt als een soort lepel om andere gerechten mee op te scheppen.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Melk (inclusief lactose)
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Woksaus met gember

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ tl

Gemalen kurkuma

½ stuk(s)

Venkel

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½

Tomatenpuree

75 gram

Bruine snelkookrijst

90 ml

Kokosmelk

½ stuk(s)

Naanbrood

(Bevat Melk (inclusief lactose), Gluten, Tarwe)

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

100 gram

Paprikareepjes

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3430 kJ
Energie (kcal)820 kcal
Vetten29.9 g
waarvan verzadigd16.2 g
Koolhydraten113.3 g
waarvan suikers20.4 g
Vezels13.8 g
Eiwitten19.1 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. 
  • Snipper de ui. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in fijne reepjes.
  • Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 10 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Bakken en koken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de ui, de mix van gember, knoflook en rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en 1/2 tl gemalen kurkuma per persoon toe en bak 1 – 2 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree, woksaus met gember, paprikareepjes en venkel toe en bak nog 4 – 6 minuten.
  • Bak ondertussen de naan 5 - 7 minuten in de oven.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Curry afmaken
3
  • Voeg de kokosmelk toe aan de groenten, verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven en breng het geheel zachtjes aan de kook. 
  • Laat, afgedekt, pruttelen tot serveren. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de koriander grof.
  • Meng in een kom de yoghurt met 1/3 van de verse koriander en peper en zout naar smaak.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry erop.
  • Garneer het gerecht met de overige verse koriander.
  • Serveer met het naanbrood en het yoghurtsausje.