Curry met venkel en paprika
Curry met venkel en paprika

Curry met venkel en paprika

met rijst, naanbrood en koriander-yoghurtsaus

In de traditionele Indiase keuken wordt naan gebruikt als een soort lepel om andere gerechten mee op te scheppen.

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Sesame
Soy
Milk
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

20 g

Ginger stir-fry sauce

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

½ teaspoon

Ground turmeric

½ piece

Fennel

2.5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

½

Tomato paste

75 g

Quick-cook brown rice

90 milliliters

Coconut milk

½ piece

Naan bread

(Contains Milk, Gluten, Wheat)

50 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

10 g

Garlic-ginger-chili mix

100 g

Bell pepper strips

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3430 kJ
Calories820 kcal
Fat29.9 g
Saturated Fat16.2 g
Carbohydrate113.3 g
Sugar20.4 g
Dietary Fiber13.8 g
Protein19.1 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. 
  • Snipper de ui. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in fijne reepjes.
  • Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 10 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Bakken en koken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de ui, de mix van gember, knoflook en rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en 1/2 tl gemalen kurkuma per persoon toe en bak 1 – 2 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree, woksaus met gember, paprikareepjes en venkel toe en bak nog 4 – 6 minuten.
  • Bak ondertussen de naan 5 - 7 minuten in de oven.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Curry afmaken
3
  • Voeg de kokosmelk toe aan de groenten, verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven en breng het geheel zachtjes aan de kook. 
  • Laat, afgedekt, pruttelen tot serveren. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de koriander grof.
  • Meng in een kom de yoghurt met 1/3 van de verse koriander en peper en zout naar smaak.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry erop.
  • Garneer het gerecht met de overige verse koriander.
  • Serveer met het naanbrood en het yoghurtsausje.