Indische rijst met varkensreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indische rijst met varkensreepjes

Indische rijst met varkensreepjes

Met groenten en zoetzure ketjapsaus

Je maakt voor dit gerecht zelf een zoetzure ketjapsaus. Dit klinkt misschien moeilijk, maar het tegendeel is waar. De saus bestaat uit rode ui, tomatenpuree, ketjap, witte wijnazijn en suiker. Het geeft gerecht een extra Aziatisch tintje. De varkenshaasreepjes zijn alvast voor je voorgekruid paprika en nootmuskaat.

Labels:
Kindvriendelijk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Zilvervliesrijst

½ stuk(s)

Rode ui

⅓ blik(ken)

Tomatenpuree

100 gram

Varkenshaasreepjes met Indonesische kruiden

200 gram

Chinese groentemix

(Kan bevatten Selderij)

½ tl

Gemalen kardemom

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

2 el

Ketjap manis

1 tl

Bruine suiker

¼ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)683 kcal
Energie (kJ)2858 kJ
Vetten16 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten99 g
waarvan suikers0 g
Vezels10 g
Eiwitten32 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Steelpan
Hapjespan
Wok

Instructies

1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Bereid de zoetzure ketjapsaus.
2

Snipper de rode ui. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een steelpan en fruit de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerende 2 minuten. Voeg vervolgens de ketjap, bruine suiker, witte wijnazijn en 50 ml water per persoon toe. Bestrooi met peper en zout en breng al roerende aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken. Zet daarna het vuur uit en bewaar de zoetzure ketjapsaus apart.

Roerbak de groenten.
3

Snijd de kastanjechampignons uit de groentenmix in plakken. Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de varkenshaasreepjes 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de Oosterse groentenmix en kardemom toe, bestrooi met peper en zout en roerbak 5 minuten.

Voeg de zoetzure-ketjapsaus toe.
4

Voeg de zoetzure ketjapsaus toe aan de wok of hapjespan met groenten en roerbak nog 5 minuten.

Verdeel de rijst en groenten over de borden.
5

Verdeel de rijst en groenten over de borden.