Je maakt voor dit gerecht zelf een zoetzure ketjapsaus. Dit klinkt misschien moeilijk, maar het tegendeel is waar. De saus bestaat uit rode ui, tomatenpuree, ketjap, witte wijnazijn en suiker. Het geeft gerecht een extra Aziatisch tintje. De varkenshaasreepjes zijn alvast voor je voorgekruid paprika en nootmuskaat.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Zilvervliesrijst
½ unit
Rode ui
⅓ can
Tomatenpuree
100 g
Varkenshaasreepjes met Indonesische kruiden
200 g
Chinese groentemix
(May be present Celery)
½ teaspoon
Gemalen kardemom
1 tablespoon
Zonnebloemolie
2 tablespoon
Ketjap manis
1 teaspoon
Bruine suiker
¼ teaspoon
Wittewijnazijn
to taste
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper de rode ui. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een steelpan en fruit de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerende 2 minuten. Voeg vervolgens de ketjap, bruine suiker, witte wijnazijn en 50 ml water per persoon toe. Bestrooi met peper en zout en breng al roerende aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken. Zet daarna het vuur uit en bewaar de zoetzure ketjapsaus apart.
Snijd de kastanjechampignons uit de groentenmix in plakken. Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de varkenshaasreepjes 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de Oosterse groentenmix en kardemom toe, bestrooi met peper en zout en roerbak 5 minuten.
Voeg de zoetzure ketjapsaus toe aan de wok of hapjespan met groenten en roerbak nog 5 minuten.
Verdeel de rijst en groenten over de borden.