Indische rijst met varkensreepjes
Indische rijst met varkensreepjes

Indische rijst met varkensreepjes

Met groenten en zoetzure ketjapsaus

Je maakt voor dit gerecht zelf een zoetzure ketjapsaus. Dit klinkt misschien moeilijk, maar het tegendeel is waar. De saus bestaat uit rode ui, tomatenpuree, ketjap, witte wijnazijn en suiker. Het geeft gerecht een extra Aziatisch tintje. De varkenshaasreepjes zijn alvast voor je voorgekruid paprika en nootmuskaat.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Zilvervliesrijst

½ unit

Rode ui

⅓ can

Tomatenpuree

100 g

Varkenshaasreepjes met Indonesische kruiden

200 g

Chinese groentemix

(May be present Celery)

½ teaspoon

Gemalen kardemom

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

2 tablespoon

Ketjap manis

1 teaspoon

Bruine suiker

¼ teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories683 kcal
Energy (kJ)2858 kJ
Fat16 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate99 g
Sugar0 g
Dietary Fiber10 g
Protein32 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Saucepan
Casserole
Wok

Cooking Steps

1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Bereid de zoetzure ketjapsaus.
2

Snipper de rode ui. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een steelpan en fruit de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerende 2 minuten. Voeg vervolgens de ketjap, bruine suiker, witte wijnazijn en 50 ml water per persoon toe. Bestrooi met peper en zout en breng al roerende aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken. Zet daarna het vuur uit en bewaar de zoetzure ketjapsaus apart.

Roerbak de groenten.
3

Snijd de kastanjechampignons uit de groentenmix in plakken. Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de varkenshaasreepjes 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de Oosterse groentenmix en kardemom toe, bestrooi met peper en zout en roerbak 5 minuten.

Voeg de zoetzure-ketjapsaus toe.
4

Voeg de zoetzure ketjapsaus toe aan de wok of hapjespan met groenten en roerbak nog 5 minuten.

Verdeel de rijst en groenten over de borden.
5

Verdeel de rijst en groenten over de borden.